HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bullret från tvättstugan kan vara skadligt

Nyheter Ljudet från tvättstugan kan vara hälsovådligt. Fastighetsägaren ska därför mäta ljudnivån och rapportera till miljöförvaltningen. Det har miljödomstolen slagit fast.​
Tidigare har såväl länsstyrelsen som miljö- och hälsoskyddsnämnden kommit till samma slutsats, med stöd av bestämmelser i miljöbalken.
Hyresgästen Evah Wemming stördes av ljudet från tvättstugan, och anmälde saken till miljönämnden. Fastighetsägaren fick ett åläggande att mäta bland annat ljudnivån.
Fastighetsägaren nöjde sig inte med beslutet, utan överklagade till länsstyrelsen. Fastighetsägaren hävdade bland annat att det inte fanns någon anledning att göra mätningar eftersom fastigheten hela tiden förbättras.
Dessutom är störningen ”att betrakta som ringa”, påstod fastighetsägaren.
 
Länsstyrelsen lät sig inte övertygas, utan fastställde att ljudnivån ska mätas och rapporteras.
Fastighetsägaren överklagade då till miljödomstolen, och upprepade kravet att slippa mäta ljudet. Han hänvisade bland annat till påståendet att ”hyresgästen anser att ljudet reducerats till acceptabel nivå”.
– Det här är värdens vinkling. Om han hade läst mina så kallade bullerdagböcker hade han inte kunnat uttrycka sig på det viset, säger Evah Wemming.

Läs också Nu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården Skräckbesöket: Psykotisk granne trängde sig in och hotade barnfamilj med kniv i deras hem Slängde möbler från balkongen och anklagas för ofredande – så kan mannen tvingas ut

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.