Annons

Burlövsbostäder höjer hyrorna med 2 procent

Burlöv ​Burlövsbostäder höjer hyrorna med 2 procent. Det kommunala bostadsbolaget hade ursprungligen krävt en hyreshöjning på 3,6 procent men efter förhandlingar med Hyresgästföreningen blev resultatet i stället 2 procents höjning från och med den 1 februari, en av de lägsta hyreshöjningarna i landet.

​– Jag är nöjd med att vi lyckade pruta ner bolagets ursprungliga krav. Dagens ekonomiska situation är besvärlig nog för folk ändå, säger Sten Svensson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Burlövsbostäder hade motiverat sitt krav med ökade kostnader för räntor, liksom ökade lönekostnader och utgifter för underhåll. Men efter det att räntorna gått ner kunde inte Hyresgästföreningen se något som tydde på att bolagets räntekostnader skulle öka.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
− Det var till största delen det som gjorde att vi kunde pruta ner kravet så pass mycket, säger Sten Svensson. 

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.