HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Byggboom för hyresrätter i Ljungby

Kronoberg Just nu pågår en byggboom i Ljungby. Drygt 125 hyresrätter är på gång. Ljungbybostäder bygger 100 och Hemstaden 26 hyresrätter.

Byggkonjunkturen är relativt stark över hela landet. I alla län ökar bygginvesteringarna under prognosperioden 2017-2018, enligt en ny konjunkturbedömning från Sveriges Byggindustrier. Den kraftigaste uppgången noteras i tre län. Ett av dem är Kronoberg där Ljungby är en av flera kommuner som just nu bygger.

Senast som Ljungbybostäder byggde nytt var 2013, då på Åängen. Men under innevarande mandatperiod har Ljungbybostäder nu utlovat att bygga 100 lägenheter. Nu bygger de 58 av dem på en kort tid. Bygget av 25 hyresrätter i kvarteret Sländan påbörjades nyligen med LJ Bygg som totalentreprenör. Det blir 2 ettor, 12 tvåor och 11 treor. Dessutom bygger det kommunala bostadsbolaget 32 lägenheter på Nålen vid Lagavallen. Till hösten startar ännu ett projekt på kvarteret Biet där ytterligare 37 lägenheter ska byggas.

Annons
Läs ocksåGlömde släcka ljuset – döms till att betala en kvarts miljonBrandskadade väggar inne i lägenhet.

– Det känns jättebra och är roligt att vi förtätar staden, säger Karin Bondesson, ordförande i Ljungbybostäder till Smålänningen.

Dessutom bygger Heimstaden nu 26 nya hyreslägenheter på Strömgatan 22–24 när ån Lagan. Sammantaget utökas alltså Ljungbys hyresrättsbestånd med cirka 125 lägenheter.

Annons
Läs också Lovade betala för kattkisset - ångrade sig och gick till polisen: "Aldrig skrivit på det aktuella avtalet" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Saneringsfirman: Så kan det se ut när vi kommer hem till hoarders Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.