Annons

Bygger nytt för unga i Visby

Visby Företaget Ruthström & Larsson har fått klartecken att bygga 20 hyreslägenheter för ungdomar på A7-området i Visby. Inflyttning är planerad till våren nästa år.
Foto: Gutekonsult / Ruthström & Larsson
Skiss på de nya hyreshusen på A7-området i Visby.

– Vi fick bygglovet i går och nu ska vi börja ta fram närmare kalkyler. Tanken är att vi ska börja bygga efter semestern,  i augusti-september, säger vd Kjell-Åke Ruthström.

Bolaget har fått bygglov för 14 ettor på cirka 35 kvadratmeter och sex tvåor på cirka 40-50 kvadratmeter. Lägenheterna ska byggas intill Alléskolan på A7-området och kommer ägas av Kåcu AB. Tanken är att bostäderna ska vara ett ingångsboende med lägre hyror, lämpliga för ungdomar och nyinflyttade.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Det som byggs nytt i dag har ju för höga hyror för att unga ska ha råd att bo där. Vi hoppas att vi kan hålla nere våra hyror genom att vi gör mycket av jobben själva. Vi vill att våra hyror ska ligga omkring 5 000-5 500 kronor för en tvåa, berättar Kjell-Åke Ruthström.

Annons

Hur ser efterfrågan ut på den här typen av bostäder?

– Vi har ju kö på bostäder så vi skulle kunna bygga 50 till utan vidare. Men vi får se det här som ett litet pilotprojekt. Slår det väl ut så kan vi nog bygga 25-30 lägenheter till, säger Kjell-Åke Ruthström.

Annons
Läs ocksåHyresvärden sätter stopp för reklam
Läs också Så vill de förbättra sitt kvarter Störande krog får böta 100 000 kr De vill köpa hus av Gotlandshem Sägs upp efter olovlig uthyrning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.