Annons

D. Carnegie vill höja hyran med 2,3 procent

Haninge Bostadsbolaget D. Carnegie vill höja hyran med 2,3 procent för sina 10 000 hyresgäster. "Alldeles för mycket", säger Tomas Lundström, ordförande Hyresgästföreningen Haninge.

D. Carnegie vill höja hyran för sina 10 000 hyresgäster ibland annat Jordbro, Södertälje, Rinkeby och Sollentuna. I genomsnitt vill bolaget höja hyran med i genomsnitt 2,3 procent, men olika mycket i olika kommuner.  Tommy Jansson, bolagets förvaltningschef, vill inte berätta var de vill höja hyran mest.

– Det är för tidigt, men yrkanden kommer att variera beroende på hur höga kostnader vi har för taxor, hur stor skadegörelsen är och hur mycket vi har satsat på området, säger han.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Tomas Lundström, ingår i förhandlingsdelegationen för Haninge där bolaget har 2000 lägenheter i Jordbro. Han tycker att kravet på 2,3 procent är alldeles för högt.

–  De har gjort en del i Jordbro men inget som är värt så höga höjningar men vi ska diskutera det när vi träffas. Ska de få betalt ska de vara för att de har ökade taxekostnader,  säger han.

Annons
Läs också Albyberget – hyresgästerna blev en handelsvara Mimers försäljning i Västerås blev inte så illa som hon trodde De blev utan spis i en månad FN-rapportörer varnar för Hembla som fastighetsägare Hyresgästföreningen kräver att D. Carnegie sänker hyran

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.