Annons

Dags att betala för din kötid på Boplats Göteborg

Västra Götaland Senast den 30 september måste du betala en årsavgift för att behålla din kötid på Boplats.
Foto: Magnus Åsblad
Den sista september ska årsavgiften för 2014 vara inne.

Med start i höst får Boplats en ny webbplats. Snart blir det tydligare vilka villkor en hyresvärd kräver, och som sökande ska man kunna se hur många personer som står före i kön till en viss lägenhet.

Men det nya systemet kostar. Från och med i år tar Boplats ut en årsavgift på 100 kronor för alla som är registrerade på sajten. Den 30 september går tidsfristen ut för att betala avgiften för år 2014.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Har man inte betalat innan dess är det stor risk att man stryks ur systemet och förlorar alla sina ködagar, förklarar Boplats vd Maria Meyer-Martins.

– Har man inte betalat avgiften den sista september blir man vilande medlem i tre månader. Har man fortfarande inte betalat vid årsskiftet så tas man bort ur systemet, och förlorar alla sina ködagar.

Annons

I dagsläget finns över 200 000 registrerade användare på Boplats. Hittills har runt 40 000 personer betalat avgiften för 2014.

Läs ocksåGav bort elva år i bostadskön till sitt ex – sägs upp

Poseidon flyttar över först

Tanken är att den nya sajten ska sjösättas i omgångar, med start om en månad. Den första september kommer nämligen alla lediga lägenheter som Poseidon förvaltar att flyttas över till den nya sajten. Då kommer det inte längre att vara möjligt att söka Poseidons lägenheter på ”gamla” boplats.se.

Förhoppningen är att användarna ska hjälpa Boplats med att hitta fel, som sedan kan rättas till under hösten innan övriga lägenheter blir sökbara på den nya sajten.

Annons
Läs ocksåAllt fler osäkra kontrakt i Göteborg – privatvärdarna har flest

– Vi ser gärna att alla bostadssökande hjälper oss att hitta buggar i systemet, säger Maria Meyer-Martins.

Fakta: Boplats Göteborg

Via Boplats Göteborg AB annonserar hyresvärdar ut lediga lägenheter och hanterar uthyrning av dessa.
Från och med hösten 2014 lanseras en ny sida nya.boplats.se som ersätter den gamla sajten boplats.se.
Med start år 2014 tar Boplats ut en avgift på 100 kronor per år för att vara registrerad på sajten.
Boplats har (i januari 2015) drygt 130 000 registrerade sökande. Man kan registrera sig från 17 års ålder, men söka lägenhet först när man är 18 år.
Boplats Göteborg AB ägs av Göteborgs stad, Poseidon, Familjebostäder, Bostadsbolaget samt Fastighetsägarnas regionala gren GFR.

Läs också Värre än väntat när Boplats granskar tillträdestider Därför fick Ingemar betala dubbel hyra när hyresvärdarna sölade Snart dubbelt så dyrt att köa för bostad i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.