Annons

De är bästa värdarna i Västmanland

Köping Kungsörs Fastighets AB och privata JKJ Förvaltning AB är de bästa hyresvärdarna i Västmanland, enligt en enkätundersökning som baserar sig på vad hyresgästerna tycker.
Foto: Monika Steczkó
Britt-Marie Wiman, ordförande för Hyresgästföreningen i Köping, delade ut pris till Karin Jonsson och Jakob Jonsson, som tillsammans driver JKJ Förvaltning AB.

Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle genomför undersökningen Dinvärd.se regelbundet  i Uppsala, Gävleborgs och Västmanlands län. I år svarade 16 000 hyresgäster på frågor om vad de tycker om sitt boende och sin hyresvärd.

Flest poäng bland de kommunala hyresvärdarna fick Kungsörs fastighets AB, KFAB, med totalt 68 poäng av 100. Bland de privata värdarna var det lilla JKJ förvaltning AB, med 35 lägenheter i Köping, som hamnade högst upp på listan, med hela 89 poäng.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Under måndagen delade representanter från Hyresgästföreningen ut priset i form av blommor, ett diplom och en kokbok med hyresgästers bästa recept på Kungsörs Fastighets AB:s kontor i Kungsör.

Det var glada och hedrade fastighetsägare som tog emot priset.

Annons

– Det här är ett bevis på att vi gör nåt bra ändå, det är väl trevligt, säger Mats Åkerlund, vd för Kungsörs Fastighets AB.

Läs ocksåHem & Hyras granskning vinner GuldspadenAnnaKarin Löwendahl och Anna Rytterbrant tar emot Guldspaden 2020 i klassen Magasin.

Varför tror du att ni blev bästa värden?

– Vi har en hög servicegrad, och en hög underhållsgrad. Vi sköter underhållet och ser till att hyresgästerna får det de önskar. Sedan har vi en hög tillgänglighet också, båda på telefon och med besök. Vi har väldigt aktiva fastighetsskötare som syns på byn och som inte drar sig för att ställa upp.

Annons

Syskonparet Jakob och Karin Jonsson har drivit JKJ Förvaltning AB sedan 2010. Närhet till hyresgästerna tror de är en av faktorerna till att det gått så bra för dem i undersökningen.

Läs ocksåDärför finns Sveriges allra nöjdaste hyresgäster i Åmål

– Vi har daglig kontakt med hyresgästerna, eftersom vi har kontor i en av fastigheterna. Och så sköter vi det mesta av städningen själva, säger Karin Jonsson.

Fakta: Din värd

Enkätundersökningen Dinvärd.se tar upp 55 kategorier där hyresgästerna får gradera hur nöjda de är med sitt boende och sin hyresvärd. Punkterna rör bland annat standarden överlag, tvättstugor, närmiljö, felanmälan och service.

Läs också Många hyror fortfarande inte klara i regionen Uppsalahem får jämställdhetspris Uppsalahem nominerat till jämställdhetspris

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.