Annons

De vill höja hyrorna i Valdemarsvik

Valdemarsvik Fastighetsägarna vill höja hyrorna i Valdemarsvik med 1,9 procent från årsskiftet. Hyresförhandlingar pågår nu med Hyresgästföreningen.

Inför årsskiftet har Fastighetsägarna begärt att få höja hyrorna med 18 kronor per kvadratmeter och år, vilket motsvarar en höjning med cirka 1,9 procent.

Yrkandet omfattar hyresgäster hos bland annat Fogelvik fastigheter, Berg & Co samt Guldnyckelns fastigheter. För en lägenhet på 65 kvadratmeter skulle höjningen innebära ett påslag på cirka 97 kronor i månaden.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det handlar om att få täckning för de kostnadsökningar som vi ser. De kommunala taxorna ökar inte så mycket, men personalkostnader och inflationen går upp, säger Liselotte Fingal, förhandlare på Fastighetsägarna i region Mittnord.

Annons

Den begärda höjningen är lägre mot förra förhandlingen, då Fastighetsägarna begärde 2,45 procent men som slutade med en höjning på 0,55 procent.

Förhandlingar pågår nu med Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåGrannen rökte – kvinnan deponerade hyran: "Stridsåtgärd eller för att trakassera"

– Jag kan inte se kostnadsökningar i den storleken att det finns skäl att höja hyrorna så mycket. Det är lite för högt för att vi ska komma överens. Vi för diskussioner och så får vi se var vi hamnar, säger Erik Malmberg, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Nästa års hyror klara för Hallstahems hyresgäster Nya hyror i Jämtland från 1 februari Ödehusen blev nya lägenheter Så höjs hyrorna i Valdemarsvik
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.