Annons

Demokratifest i Gottsunda

Uppsala Gottsunda har av polisen nyligen blivit klassat som ett av Sveriges mest utsatta bostadsområden. För att lyfta frågan om hur man skapar bättre trygghet anordnar Hyresgästföreningen nu en två dagar lång demokratifestival.
Foto: Monika Stezckó
Politikermingel, paneldebatter och gatufotboll är några av inslagen i den demokratifestival som pågår i Gottsunda under torsdagen och fredagen.

Medan politikerveckan i Almedalen pågår för fullt förbereder sig nu Hyresgästföreningen region Aros-Gävle för att i stället jobba på hemmaplan.

Under torsdagen och fredagen anordnas demokratifestivalen ”mitt ord – min framtid” i Gottsunda centrum med paneldebatter, politikermingel, turnering i streetfotboll, utställning och mycket mer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen samarbetar med många lokala aktörer och intresset är stort.

Annons

– Vi har på kort tid lyckats fånga upp ett stort engagemang. Vi möter massor av människor som vill förändra och som har idéer. Alla politiker som vill skapa trygga och bra bostadsområden borde komma hit och lyssna på de boende, säger Vicktoria Bagi, projektledare.

Arrangemanget genomförs i Gottsunda centrum, närmast Svenska kyrkan. Programmet pågår klockan 12-18 båda dagarna.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Riksdagsledamöterna Gustaf Lantz (S) och Rossana Dinamarca samt kommunalrådet Erik Pelling är några av de politiker som finns på plats.

Annons

 

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.