Annons

Demonstration mot hyreshöjningar i Nora

Nora Hyresgästföreningen demonstrerar utanför kommunfullmäktiges möte i Nora i eftermiddag.- Vi tycker att de går för fort fram, säger Ingegärd Gustafson som är vice ordförande i Hyresgästföreningen.

​I dag väntas kommunfullmäktige i Nora fatta beslut om Norabostäders framtid.

Som Hem & Hyra kunde avslöja i torsdags, föreslår en rapport att hyrorna ska höjas med ytterligare tre procent redan i år, att upp till 200 lägenheter ska säljas och att hela personalstyrkan bör sägas upp.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Med anledning av det ordnar Hyresgästföreningen i Nora en demonstration utanför Nora hotell i dag klockan fyra.

Annons

– Vi har inte haft tid att sätta oss in i förslagen, så de kan vi inte säga något om. Men vi tycker att de går för fort och odemokratiskt fram. De har inte ens kontaktat oss om hyreshöjningen på tre procent och jag tycker de ska följa tågordningen att man förhandlar hyror med Hyresgästföreningen, säger hon.

Det var vid ett medlemsmöte i går som föreningens medlemmar beslutade att de skulle demonstrera.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Det kom 40 personer till mötet i går. Hur många vi blir i dag vet jag inte, det är sommar och folk kanske reser bort. Men jag vet att många hyresgäster är oroade och vi kan inte bara stå och titta på, då blir vi överkörda, säger Ingegärd Gustafson.

Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.