HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Demonstration mot hyreshöjningar i Nora

Nora Hyresgästföreningen demonstrerar utanför kommunfullmäktiges möte i Nora i eftermiddag.- Vi tycker att de går för fort fram, säger Ingegärd Gustafson som är vice ordförande i Hyresgästföreningen.

​I dag väntas kommunfullmäktige i Nora fatta beslut om Norabostäders framtid.

Som Hem & Hyra kunde avslöja i torsdags, föreslår en rapport att hyrorna ska höjas med ytterligare tre procent redan i år, att upp till 200 lägenheter ska säljas och att hela personalstyrkan bör sägas upp.

Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Med anledning av det ordnar Hyresgästföreningen i Nora en demonstration utanför Nora hotell i dag klockan fyra.

– Vi har inte haft tid att sätta oss in i förslagen, så de kan vi inte säga något om. Men vi tycker att de går för fort och odemokratiskt fram. De har inte ens kontaktat oss om hyreshöjningen på tre procent och jag tycker de ska följa tågordningen att man förhandlar hyror med Hyresgästföreningen, säger hon.

Det var vid ett medlemsmöte i går som föreningens medlemmar beslutade att de skulle demonstrera.

Läs ocksåTuffare tider: Allt färre klarar hyran i ÖstersundEn 50-årig man står med armarna i kors i sitt kök i funkisstil som snart ska bytas ut.

– Det kom 40 personer till mötet i går. Hur många vi blir i dag vet jag inte, det är sommar och folk kanske reser bort. Men jag vet att många hyresgäster är oroade och vi kan inte bara stå och titta på, då blir vi överkörda, säger Ingegärd Gustafson.

Läs också Demonstration mot rekordhöga hyreskrav i Biskopsgården Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Fler kämpar för att få ekonomin att gå ihop – stor oro för hyreshöjning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.