Annons

Demonstration mot hyreshöjningar i Nora

Nora Hyresgästföreningen demonstrerar utanför kommunfullmäktiges möte i Nora i eftermiddag.- Vi tycker att de går för fort fram, säger Ingegärd Gustafson som är vice ordförande i Hyresgästföreningen.

​I dag väntas kommunfullmäktige i Nora fatta beslut om Norabostäders framtid.

Som Hem & Hyra kunde avslöja i torsdags, föreslår en rapport att hyrorna ska höjas med ytterligare tre procent redan i år, att upp till 200 lägenheter ska säljas och att hela personalstyrkan bör sägas upp.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Med anledning av det ordnar Hyresgästföreningen i Nora en demonstration utanför Nora hotell i dag klockan fyra.

Annons

– Vi har inte haft tid att sätta oss in i förslagen, så de kan vi inte säga något om. Men vi tycker att de går för fort och odemokratiskt fram. De har inte ens kontaktat oss om hyreshöjningen på tre procent och jag tycker de ska följa tågordningen att man förhandlar hyror med Hyresgästföreningen, säger hon.

Det var vid ett medlemsmöte i går som föreningens medlemmar beslutade att de skulle demonstrera.

Annons
Läs ocksåFick inte igenom enorma hyreshöjningen : "Måste spara pengar på något annat"Bostadsområde i Emmaboda och EBA skylt.

– Det kom 40 personer till mötet i går. Hur många vi blir i dag vet jag inte, det är sommar och folk kanske reser bort. Men jag vet att många hyresgäster är oroade och vi kan inte bara stå och titta på, då blir vi överkörda, säger Ingegärd Gustafson.

Läs också Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.