Annons

Demonstration utanför stadshuset mot hyreshöjningar

Stockholm En protest mot Stockholmshems planerade hyreshöjningar vid Valla torg. Det är skälet till att hyresgäster ska demonstrera utanför Stockholms stadshus den 30 november.

Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Stockholmshem om hyreshöjningar i samband med ombyggnationen av lägenheterna vid Valla torg pågår. Men enligt uppgift till Hem & Hyra går det trögt och nu mobiliserar hyresgästerna ytterligare för att protestera mot förslaget på höjningar.

Den 30 november kommer hyresgäster från Valla torg, men även från andra platser i Stockholm där Stockholmshems hyresgäster står inför ombyggnation, att demonstrera.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt Jan Hanspers från Hyresgästföreningen kommer Hyresgästföreningen att ställa upp med fyra bussar för att skjutsa människor till stadshuset. Musikern Johan Johansson kommer också att spela under demonstrationen.

– Vi anordnar det här för att vi tycker det är fel att många hyresgäster inte kommer att ha råd att flytta tillbaka om Stockholmshem får igenom sina krav, säger Jan Hanspers, som tror 200-300 personer kommer att mötas upp.

Annons
Läs också Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Gran föll från åttonde våningen och träffade bil – ”trodde det var en bomb” Succé för ny metod mot knark och vapen i trapphusen – Riham: "Jag känner mer säkerhet" Stockholms kommunala bostadsjättar kräver 7,8 procent i hyreshöjning: "På tok för högt" Ökad trygghet och knarkbeslag – stora vinster med projektet ”Trygga trappan”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.