HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Det byggs mer än på länge – men alldeles för lite

Nyheter Det byggs mer än på 20 år – men det räcker inte, visar ännu en rapport.

Bostadsbyggandet har tagit rejäl fart, visar en ny rapport från Boverket. Enligt deras prognos kommer 47 500 bostäder att börja byggas i år. Och av de 50 000 lägenheter som börjar byggas nästa år väntas fler än 20 000 vara hyresrätter.

– Vi förväntar oss en betydande ökning av bostadsbyggandet i Storgöteborg och Storstockholm, säger Hans-Åke Palmgren, bostadsanalytiker på Boverket.
Men trots att bostadsbyggandet började ta fart redan 2013 byggs det alldeles för lite, säger han.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

– Befolkningen har vuxit i snabb takt sedan 2006, och de närmaste åren förväntas tillväxten bli mycket stor. Även om byggandet ökar så täcker det inte behovet. För att matcha befolkningsökningen hade det behövt byggas cirka 70 000 bostäder varje år fram till år 2020.

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.