HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Det kan inte fortsätta så här”

Göteborg Under halvåret i Barcelona var det ingen konst att fixa bostad. Men när Vilma Wålemark, 20, vill flytta ihop med sin Isak hemma i Göteborg tar det stopp. Att folk som vill röra på sig hindras är ett samhällsproblem, tycker hon.

”Jag bor i Kungsladugård med mina föräldrar och två småbröder. Det funkar bra, men för varje månad som går känns det svårare. Jag har länge sett fram emot att flytta hemifrån, det har varit en dröm.

Isak och jag har varit tillsammans sedan vi var 15 år. Han bor hemma hos sina föräldrar i Kyrkbyn. Vi är trötta på att flytta mellan varandras rum och bo hos varandras familjer hela tiden.

Läs ocksåStjärnhusen blev en förebild för hur folkhemmet skulle byggas

Det blir ganska hackigt och jobbigt. Vi känner att vi är redo att starta något eget. Men jag har ingen aning om hur det kommer att lösa sig.

Jag har precis bott ett halvår i Barcelona. Det är mycket lättare att hitta lägenhet där än vad det är här. Det är synd att det ska vara så. Folk som vill plugga eller jobba här kan inte det för att de inte har någonstans att bo.

Det är en stor brist i samhället som behöver åtgärdas snabbt, även om det inte kommer att hjälpa just oss. Man hoppas ju att det prioriteras. Det kan inte fortsätta så här.

Läs ocksåGuldskiva för musikalisk bostadskampanj

Isak och jag förstår ju att det inte är läge att vara kräsna. Men vi hoppas på något relativt centralt, så att det är bra förbindelser. Helst vill vi slippa köpa bil. Partille och Mölnlycke skulle kännas lite för långt bort, till exempel.

Annars är det mest priset som avgör. Storleken spelar inte så stor roll.”

Berättat för AnnaKarin Löwendahl

Läs ocksåFler röstade i utsatta områden

Läs fler berättelser här.

Fakta: Vilma Wålemark
  • Ålder: 20 år.
  • Bor: Hemma i föräldrarnas villa i Kungsladugård.
  • Antal dagar på Boplats Göteborg: 723.
Fakta: Hem & Hyra granskar inför valet
  • Bostadsbristen känns i magen på många västsvenskar. I ett unikt samarbete granskar Hem & Hyras Göteborgsredaktion den lokala bostadspolitiken tillsammans med tidningen Göteborg Direkt.
  • På webben möter du varje vecka fram till valet en av alla de cirka 225 000 personer som hoppas på en lägenhet via Boplats Göteborg.
  • Under augusti publicerar vi även vår stora, gemensamma valguide. Där kollar du snabbt vad Göteborgs olika partier vill göra åt lägenhetsbristen, dyra nyproduktionshyror, renovräkningar och andra brännande bostadsproblem.
Läs också Så vill politikerna lösa bostadskrisen i Göteborg "Sådan tur att det knappt finns"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.