Annons

Din Bostad i Skövde höjer hyrorna med knappt 1,5 procent

Skövde ​Nu är hyrorna för privata Din Bostads drygt 700 lägenheter i Södra Ryd i Skövde klara. Hyrorna höjs från årsskiftet med 1,45 procent. Det är den lägsta höjningen hittills i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.
För en lägenhet som i dag kostar 5 000 kronor i månaden gör det runt 70 kronor mer.
Inför förhandlingen krävde Din Bostad 4,5 procent från 1 januari för samtliga lägenheter runt om i landet. I Skövde blev det en rejäl sänkning.
Bolagets kringresande förhandlingskonsult Jan Kockum är inte riktigt nöjd med resultatet.
– Resultatet är så där, man ska heller inte vara riktigt nöjd. Min uppgift är att få så höga hyror som möjligt, säger han.
 
Hyresgästföreningens förhandlare Per Johansson är däremot nöjd med att det var en bra dialog som resulterade i att de fått gehör för synpunkter på otillräckligt underhåll.
– I uppgörelsen ingår att två hyresgäster bor gratis en månad som ersättning för brister i lägenheten som bolaget tidigare nonchalerat. Men långt ifrån alla brister är uppklarade, säger han.
Olåsta postlådor ute på gården är ett annat problem. Dessa kommer nu ersättas med låsta postboxar i trappan.
– Vi har löst en del problem på Södra Ryd och höjningen är något lägre än hos kommunala Skövdebostäder. Detta gör att jag tycker uppgörelsen är bra, säger Per Johansson.
 
Din Bostad är ett dotterbolag till Fastighets AB Balder, ett börsnoterat fastighetsbolag med säte i Göteborg. Bolaget äger fastigheter på ett 30-tal orter i Sverige. Förhandlingarna för dessa fortsätter efter trettondehelgen.
– Min förhoppning är att hyrorna höjs från 1 januari på övriga orter, men det får vi göra upp om i hyresförhandlingarna, säger Jan Kockum och avstår att kommentera underhållet.
Hyrorna för varmgarage höjs med 15 kronor i månaden. Kallgarage och parkeringsplatser får oförändrade hyror nästa år.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.