Annons

”DO-anmälan är rent förtal”

Högsby En person hos Ruda entreprenad & fastighetsservice har ​DO-anmälts gäller för att han ska ha kallat ett par hyresgäster för tattare. Han anser att det är rent förtal och att det är lögn att han dessutom sagt att hyresgästerna inte får ta emot besök i lägenheten.

​Han medger att han på telefonsvararen kallat hyresgästerna för tattare. Men det ska ha varit ett citat. Dessutom ska detta ha skett efter den anmälda händelsen.
– Det är deras ordval, de sa att de levde inte som tattare och betedde sig inte som det, de var vanliga människor.

Anmälan till DO kom in i augusti förra året, sedan dess har inte mycket hänt. Den anmälde har redogjort i telefon för sin ståndpunkt, men är osäker på om det var någon från DO som ringde.
Hem & Hyra har inte nått DO:s handläggare i ärendet, men hyresgästerna säger att de fått höra att handläggningstiderna är långa.
De långa handläggningstiderna hos DO har fått kraftig kritik, något som också i början av februari ledde till att dåvarande DO Katri Linna fick sparken med omedelbar verkan.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna såg sig tvungna att flytta till en annan ort och bor numera i Östergötland.

Annons
Fakta: Vitbok om diskriminering av romer


Integrationsminister Erik Ullenhag (FP) har tagit initiativ till en vitbok om diskriminering av romer under 1900-talet. Särbehandling och övergrepp ska belysas. Många övergrepp är preskriberade och de drabbade kommer inte att få några skadestånd. Rosita Grönfors, ordförande för Internationella romska och resandes kvinnors forum, är kritisk och tycker att det är viktigare att koncentrera sig på dagens diskriminering.

Läs också Värd nekade funktionsnedsatt kvinna att hyra – krävs på 150.000 för diskriminering Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme Mikroskopisk chans att få upprättelse efter anmälan om diskriminering Kfasts inkomstkrav: Ninas kompis får inte flytta till Fröslunda DO-rapport visar: Inkomstkrav i Eskilstuna och Örebro kan vara diskriminering

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.