Annons

Eidar i Trollhättan vill höja hyran

Trollhättan AB Eidar Trollhättans bostadsbolag vill höja hyrorna med 2,5 procent. Därmed har nu Trestads största kommunala hyresvärdar begärt höjningar för 2015.

Uddevallahem vill höja med i snitt 2,4 procent och Vänersborgsbostäder med 2,46 procent. Eidar i Trollhättan, som är senaste i raden av kommunala hyresvärdar att begära höjning för 2015, sticker inte ut med sitt krav på 2,5 procent. 

– Sett till de låga prisökningarna i samhället och den rekordlåga räntan är det dock högt, säger Hyresgästföreningens förhandlare Siv Fransson i ett pressmeddelande.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Som skäl till höjningen anger Eidar ökade kostnader för fjärrvärme, el, vatten samt ökade kostnader för byggservice och underhållsåtgärder. Bolaget vill också höja avgifterna för p-platser och garage.

Annons

Hösten 2012 tecknade Eidar och Hyresgästföreningen ett tvåårigt avtal som innebar höjningar med 1,75 procent 2013 och och 1,5 procent i år. 
Förhandlingarna om hyran för 2015 börjar den 27 november.

Annons

RELATERAT:
Här kan du se vad andra värdar i Västra Götaland vill höja hyran med 2015. Här finner du listan över de förhandlingar som redan är klara. Båda listorna uppdateras löpande.

Läs också Oro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre" Efter rekordhöjningarna - studenter får allt svårare att klara hyran: "Slår extra hårt" Med 800 nya lägenheter och djärv kontorsflytt tackar vd:n för sig Säljplaner för att rädda Eidars ekonomi Hyresgäster får hjälp att kolla lägenheten och lära sig om rättigheter och skyldigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.