Annons

Eklöfs växer i Norrköping

Norrköping 170 lägenheter byter ägare i Norrköping. Hyresvärden Eklöf fastighets AB köper sex hyresfastigheter från Rikshem i en affär värd 150 miljoner kronor.

Affären, som blev klar i månadsskiftet januari–februari, innebär att Eklöf förvärvar fem hyreshus i stadsdelen Haga och ytterligare ett hus i stadsdelen Skarphagen. Genom köpet utökas Eklöfs fastighetsportfölj betydligt och bolaget har nu cirka 1100 lägenheter i Norrköping.

– Det här är en ganska stor fastighetsaffär för oss och det utökar vårt bestånd rejält. Vi har flera fastigheter sedan tidigare i Haga och det är en stadsdel som vi skulle vilja växa i. Vår tanke är att vara långsiktiga ägare och det är mycket möjligt att vi kommer att köpa fler fastigheter framöver. Det viktiga är att hitta rätt läge, säger Peter Lindmark, fastighetschef på Eklöf fastighets AB

ANNONSGuide till hemförsäkringar

De aktuella fastigheterna ägdes tidgare av Rikshem, som har cirka 2700 lägenheter i Norrköping.

– Vi köper och säljer fastigheter hela tiden, det handlar om att förnya sitt fastighetsbestånd och utveckla fastigheterna. Är läget och tillfället rätt så kan det vara intressant att sälja och köpa något nytt, säger Mats Dahlin, fastighetschef på Rikshem i Norrköping, i en kommentar om affären.

Annons

Försäljningen omfattar 170 lägenheter och enligt Eklöfs kommer de berörda hyresgästerna att märka av att de fått en ny hyresvärd.

Läs ocksåElena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum

– Framförallt så har vi en annan ambitionsnivå än vad en större hyresvärd kanske mäktar med. Vi kommer att lägga lite mer puts på den yttre och inre miljön, det kan exempelvis vara gräsklippning och trädgårdsskötsel. Vi kommer även flytta ut sophanteringen och fräscha upp sopsorteringen, säger Peter Lindmark på Eklöfs.

En annan förändring är att hyrorna kommer att justeras. Planen är att de aktuella fastigheterna, liksom Eklöfs övriga hyreshus, ska få ”rätt hyra”, en modell där hyran sätts utifrån olika parametrar som lägenhetens läge, standard, utrustning med mera.

Annons

– Vi kommer att gå ut med information om detta inom kort. Tanken är att vi ska inventera fastigheterna under året och att de ska få samma rättvisa hyresmodell som finns på andra håll i Norrköping. Förhoppningsvis blir det även till hyresgästernas fördel, förklarar Peter Lindmark.

Läs ocksåEva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med denTvådelad bild: Till vänster Caroline Pettersson och Eva Byegård i vinterjackor, till höger Eva Byresgårds uteplats med en blommande rosa dahlia i förgrunden bakom ett trästaket. Rikshem ansökte till hyresnämnden om att få ta bort deras uteplatser.
Fakta: Bostäder som ingår i köpet:

Följande hyresfastigheter i Norrköping ingår i affären med Eklöfs:

Breda vägen 15 A-B

Breda vägen 13 A-B

Apelgatan 13 A-D

Apelgatan 2

Hagagatan 20 A-B

Skarphagsgatan 31-33

Läs också Åses stadsvandring blottlägger gränserna i Gränby Jättelikt borrprojekt skapar kaos för hyresgäster Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.