Annons

En fest för mycket – hyresgäster förlorar kontrakt

Eslöv Trots löfte om bättring väcktes grannarna i Eslöv av ännu en högljudd fest. Paret får en månad på sig att hitta ett nytt boende.
Foto: Pixabay
Det blev en fest för mycket för hyresgästerna i Eslöv. Värden valde att säga upp hyreskontraktet. Om inte hyresnämnden tycker annorlunda har paret en månad på sig att hitta ett nytt boende.

Vid ett flertal tillfällen ska paret i centrala Eslöv ha stört sina grannar. De boende i området har anmält störningarna till störningsjouren och även ringt till vaktbolag samt tillkallat polis. Störningarna består av högljudda fester som håller på långt in på natten. Enligt de handlingar som har skickats in till hyresnämnden i Malmö har det även förekommit bråk och skrik i bostaden.

Den privata värden skickade en varning till paret i oktober förra året. När störningarna trots detta fortsatte valde värden att, i december, säga upp hyreskontraktet.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eftersom hyresgästerna lovade bättring valde värden att ge paret ännu en chans. Hyreskontraktet gjordes om till ett så kallat korttidskontrakt. Det kommande året fick paret bo kvar, så länge de inte stör sina grannar, med endast en månads uppsägningstid.

I drygt två månader uteblev störningarna från bostaden. Men en lördag i februari hölls ännu en högljudd fest. På måndagen valde värden att säga upp hyreskontraktet, vilket innebär att hyresgästerna endast har en månad på sig att hitta ett nytt boende. I samband med uppsägningen vände sig värden till hyresnämnden för att få ärendet prövat.

Annons
Läs också Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Skulle göra köttbullar med spikar åt grannens hund – får bo kvar på prov 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.