Annons

EU-idé blev snabbt verklighet

Region BohusÄlvsborg-Skaraborg "Utred ökat engagemang på EU-nivå". Det föreslog Lennart Derehag på förbundsstämman i juni. Föga anade han då att en lobbyist skulle anställas redan efter sommaren.

Hem & Hyra kunde nyligen berätta att Hyresgästföreningen anställt juristen Johan Mirtorp för lobbyarbete i Bryssel. Johan har, under de senaste femton åren, jobbat med att påverka makthavare i EU:s högkvarter. Som ny förbundsjurist hos blir det nu hans uppdrag att lyfta Hyresgästföreningens sak i Bryssel.

Lennart Derehag, ordförande i region BohusÄlvsborg-Skaraborg, är både förvånad och glad över beskedet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– På förbundsstämman i juni föreslog jag att förbundsstyrelsen skulle utreda hur vi kan utöka vårt engagemang i EU. Genom att anställa Mirtorp som lobbyist går man ett steg längre. Det känns förstås bra!

Vad hoppas du att Johan Mirtorp ska åstadkomma?

Annons

– Det är lite för tidigt att säga. Men jag hoppas att han kan bidra till ökad kunskap om den svenska modellen för förhandling på hyresmarknaden. Jag ser gärna att vår modell lyfts fram som ett positivt alternativ till systemet med social housing som man har i flera andra europeiska länder. 

Läs ocksåEn sjungande regionordförande med stort hundintresse

Du har just tagit plats i förbundsstyrelsen. Kommer ni att få påverka Mirtorps uppdrag?

– Det förutsätter jag att vi får. Om inte annat när vi fattar beslut om kommande verksamhetsplaner. 

Lennart Derehags motion om ökat engagemang i EU var en av totalt tio motioner från region BohusÄlvsborg-Skaraborg, som lades fram på förbundsstämman i juni.

Annons
Läs ocksåDerehag slutar som ordförande: "Angreppen på Facebook tog hårt"Lennart Derehag, ordförande för Hyresgästföreningen i region BohusÄlvsborg-Skaraborg.

Här kan du se hur samtliga motioner från regionen togs emot på stämman. 

Läs också Folkfest när Hyresgästföreningen kampanjade i Munkedal Nej till ändrad valberedning på digitalt regionfullmäktige Nu byter Peter Laang sida och återkommer till Hyresgästföreningen
Länkar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.