HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Experiment med nyuppfunnen ”luslist” i Angered

Göteborg En speciell golvlist som dödar vägglöss som gömmer sig bakom den. Det är Bostadsbolagets senaste vapen i kampen mot ohyran.
Foto: Malin Pethrus, Bostadsbolaget
Lössen bekämpas genom att en extra golvlist sätts över den befintliga. På insidan tejpas ett band med kiselpulver. Löss som kryper i utrymmet torkar ut när deras vaxhinna förstörs. Foto: Malin Pethrus, Bostadsbolaget.

Vägglöss gömmer sig gärna bakom lister. Därför provar Bostadsbolaget i Göteborg nu en speciell listmodell som utvecklats av ett lokalt företag. Listen är preparerad med kiselpulver som absorberar lusens vaxhinna och får den att torka ut.

– Vi har satt in listerna i tio lägenheter i Rannebergen. Framförallt grannlägenheter till sådana där vi genomför värmebehandling säger Roger Altemark, förvaltare.

Läs ocksåVägrade hjälpa värden utrota vägglöss - tvingas flytta

Lössen flyr värmen genom springor i väggarna, men där blir deras nya gömställen dödsfällor.

– Problemen har gått ner de senaste två-tre månaderna. Jag tror att språkproblem gör att många dammsuger upp löst kiselpulver, men på listen sitter det där det sitter. Det är ett bra komplement, säger Roger Altemark.

Läs också Film: Se Marcus hitta balkongråttan – tre våningar upp Nytt larm: faraomyror på flera adresser på Gamla väster Skadedjur ett växande problem för Kalmarhem Lössinvasion – 45 lägenheter i samma hus drabbade

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.