HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fetare fritid med lånade prylar

Göteborg Sugen på att testa något nytt på höstlovet? På Fritidsbanken på Frölunda torg kan du låna begagnad sport- och fritidsutrustning, helt gratis.
Barnen visar upp utrustning inne i Fritidsbankens lokal på Frölunda torg.
Foto: AnnaKarin Löwendahl
Kim Pelarija, Helin Akgun och Zozan Akgun går ofta till Fritidsbanken efter skolan. De bor alldeles i närheten och har hittills lånat cyklar, rullskridskor, sparkcyklar och bollar. "Det är lätt", säger Kim.

Zozan Akgun, 8, rättar till hjälmen och tar sats. I dag testar hon rullskridskor inne i Fritidsbankens lokaler på Frölunda torg. Storasyster Helin, 9, känner på fotbollarna och rättar till några hockeyklubbor. De bor i en lägenhet ett stenkast bort, och älskar hela idén med ett bibliotek för sport- och fritidsprylar.

– Jag hänger här nästan varje dag efter skolan, säger Helin.

Läs ocksåHiphopbuss ska få unga att göra sina röster hörda

På Fritidsbanken kan vem som helst låna begagnad utrustning helt gratis i 14 dagar. Perfekt för den som saknar plats i förrådet, eller som tvekar inför att köpa dyr utrustning.

– Man säger vad man vill låna, och ger sitt telefonnummer och namn. Det är lätt, förklarar Kim Pelarija, 9.

Hon, Helin och Zozan har hittills testat att låna cyklar, rullskridskor, sparkcyklar och bollar. De är i gott sällskap. Frölundaborna både skänker och lånar, enligt Åsa von Essen som är platsansvarig.

Läs ocksåFull fart på Hallsta Summer Camp

Mängder av avlagd utrustning har också samlats ihop vid särskilda insamlingsevent sedan starten i våras. I lokalen finns numera både ridkläder, hockeyprylar och fotbollsskor som fått nytt liv.

– Det är över våra förväntningar, säger Åsa von Essen.

Fritidsbanken Frölunda drivs av Fokus Förening, ett samarbete mellan en rad föreningar och företag i västra Göteborg. Fritidsbanken finns även vid lekplatsen Plikta i Slottsskogen och vid Gunnaredsvallen i Angered, samt på en rad andra platser runt om i länet.

Läs ocksåKacklande grannar ökar trivseln i Borås
Läs också Idrott bäst där barnen bor Barn och föräldrar får sommarminnen vid Vänern

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.