HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Firar 100 år med fika

Gävle I 100år har Gavlegårdarna varit Gävles ledande hyresvärd. Det firar företaget med att bjuda hyresgästerna på gofika.

Det var uppdukat med tårta, bullar och kakor när Gavlegårdarnas turnerande fikagäng på söndagen slog upp sitt gula tält i Esplanaden.

– Ett jättebra sätt att träffa hyresgästerna på, tyckte fikageneralerna Anette Eliasson och Pelle Friberg när de bullade upp på tolfte platsen av totalt 15 som ingår i turnéplanen, den här gången i första hand för hyresgäster från området Nordost/Norr.

Läs ocksåMisstänkte olovlig piercing – kvinnan får behålla lägenheten efter värdens missar

Dagen innan var det turnéstopp i Sörby. Där blev det sådan succé att det inte fanns ens en liten kaksmula kvar när det var dags att riva tältet och åka vidare.

Förutom att fira 100-årsjubileet är turnerandet ett sätt för Gavlegårdarnas personal att få träffa sina kunder under lite lättsamma former och ett tillfälle för hyresgästerna att lära känna sina grannar.

– Vi var lite rädd att det här skulle bli ett nytt forum för felanmälningar. Men så har det inte alls blivit. Folk vill bara träffas och prata, sade Pelle Friberg.

Läs ocksåVärden ändrade sig – Majvor får mata sina taggiga vänner igen

Mona Adolfsson firade dubbeljubileum med tårta och kaffe. Hon har nämligen själv bott hos Gavlegårdarna i 40 jämna år. Hela tiden i Sätra, men på två olika adresser.

– Jag har trivts  bra i alla år, sade hon.

Vid ett annat fikabord satt grannarna Viena Hillström, Gunhild Wiklund och Inga Lindbom.

Läs ocksåSvårt att nå kritiserad hyresvärd i LundSifferskylt på Drottensgatan 1 i Lund

– Ett bra initiativ, tyckte de om fikaturnén utan att vilja betygsätta innehållet i kakbuffén.

– Vi har ju inte hunnit smaka på allting än.

Läs också Värden fixade inte uttaget – två år med elchocker för Carina Parkeringsavgifter upprör Gavlegårdarnas hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.