HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Fler hyresrätter till Hallonbergen

Sundbyberg Sex nya hus med 170 lägenheter. Wåhlin bygger hyresrätter, Utopia arkitekter har ritat. Husen får varierande höjd och kommer att sticka ut bland 60-talsbebyggelsen, enligt byggherren.
Hallonporten, nya hyresrätter vid Hallonbergsvägen i Sundbyberg.
Foto: Sundbybergs kommun
Hallonporten, nya hyresrätter vid Hallonbergsvägen i Sundbyberg.

– Det är en vågad arkitektur som kommer att bryta av rejält från de befintliga husen, säger Jörgen Engström, vd för Wåhlin Fastigheter i ett pressmeddelande.

De planerade husen har varierade höjder i 4-10 våningar och ett ”taklandskap” med olika vinklar. Om lägenheterna kommer att erbjudas via Bostadsförmedlingen är ännu inte bestämt.

Annons
Läs ocksåMagnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval”Magnus Taube lägger halva pensionen på sin nybyggda trea på Packhusgatan i Malmö.

I Hallonbergen finns enligt Sundbybergs kommun redan för mycket hyresrätter. Därför har det kommunala bostadsbolaget Förvaltaren fått i uppdrag att sälja fastigheter där hyresgästerna vill ombilda lägenheterna till bostadsrätter. Den första försäljningen med 463 lägenheter på Lötsjövägen 9-99 planeras till sommaren.

Annons
Läs också Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?” "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Offentliga upphandlingar gynnar byggfirmor som fuskar Så påverkas du som hyresgäst av budgeten i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.