Annons

Fler lägenheter hyrs ut i Hallstahammar

Hallstahammar Trenden har vänt för kommunala Hallstahem. Allt fler väljer att hyra lägenhet av bolaget. På ett år har antalet tomma lägenheter minskat från 130 till 80.

​Hallstahammar är en ort som drabbats av befolkningsminskning de senaste åren. Kommunala Hallstahem har haft mycket vakanser och tvingats riva fastigheter.
Men nu har trenden vänt, enligt vd Per Arne Gunnarsson. För ett år sedan hade bolaget 130 tomma lägenheter av ett totalbestånd på 2380 lägenheter. Idag har siffran minskat till 80.
Några av orsakerna till utvecklingen tror Per Arne Gunnarsson är att bolaget marknadsfört sig i form av tv-reklam och medvetet satsat på att förbättra servicen gentemot hyresgästerna.
-Vi bjuder till lite mer helt enkelt. Om någon vill ha nya tapeter är det klart att vi fixar det!
Enligt honom upptäcker allt fler västeråsare Hallstahammar.
-Min känsla är att många av de nya hyresgästerna kommer utifrån, säger han.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Elbil inte ett alternativ för alla – här saknas det laddstolpar Explosion av förrådsinbrott under pandemin – här är de värst drabbade kommunerna Oenighet om 2021 års hyror: här har förhandlingarna strandat Hallstahem lottar ut presentkort

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.