Annons

Flera hyror klara i Västmanland

Arboga Ytterligare några hyresförhandlingar är avslutade i Västmanland. Liksom i fjol är höjningarna förhållandevis låga.

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare har hyresförhandlingarna klarats av ovanligt snabbt i år, och höjningarna har blivit förhållandevis låga.

– De flesta bolag i länet har förstått att det ekonomiska läget inte medger några större hyreshöjningar i år, säger förhandlaren Johan Kretz i ett pressmeddelande.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

De privata fastighetsägarna i Västerås kommer att höja hyrorna med mellan 0,2 och 0,95 procent från årsskiftet. Byggnadsfirman Lund AB i Arboga höjer med 0,76 procent. För hyresgästerna hos Balder i Köping blir höjningen 0,63 procent från den 1 januari.

Annons

Mimers hyror är klara sedan tidigare. Den 1 januari höjs hyrorna för bostadsjättens hyresgäster med 0,64 procent.

Den genomsnittliga hyreshöjningen för alla hyror som förhandlats i Sverige i år ligger på 0,55 procent.

Annons
Läs ocksåRekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procentHyreshöjningar, kostnadsökningar, dyrare, dyrtider
Pengar i en portmonnä.
Läs också Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen Så svarar värdarna på kritiken om smyginförd marknadshyra: ”Skillnaden minskar efterhand” Okända män i trapphuset – grannlägenheten var en bordell: ”Jag misstänkte att något inte är som det ska” Hyresgästerna går samman för att rädda sina uteplatser: ”Vi vill bara ha trygghet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.