Annons

Flera hyror klara i Västmanland

Arboga Ytterligare några hyresförhandlingar är avslutade i Västmanland. Liksom i fjol är höjningarna förhållandevis låga.

Enligt Hyresgästföreningens förhandlare har hyresförhandlingarna klarats av ovanligt snabbt i år, och höjningarna har blivit förhållandevis låga.

– De flesta bolag i länet har förstått att det ekonomiska läget inte medger några större hyreshöjningar i år, säger förhandlaren Johan Kretz i ett pressmeddelande.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

De privata fastighetsägarna i Västerås kommer att höja hyrorna med mellan 0,2 och 0,95 procent från årsskiftet. Byggnadsfirman Lund AB i Arboga höjer med 0,76 procent. För hyresgästerna hos Balder i Köping blir höjningen 0,63 procent från den 1 januari.

Annons

Mimers hyror är klara sedan tidigare. Den 1 januari höjs hyrorna för bostadsjättens hyresgäster med 0,64 procent.

Den genomsnittliga hyreshöjningen för alla hyror som förhandlats i Sverige i år ligger på 0,55 procent.

Annons
Läs ocksåSolel sänker elräkningen – för hyresvärdenHalvkroppsporträtt på Gabriel Gabrö Agirman Beth-Qathe, som står i mörkblå kortärmad skjorta utomhus på en innergård där solen skiner och trädens skuggor syns på marken. I bakgrunden en gångväg, uteplatser, en husfasad, träd och grönska. Gabriel, som är hyresgäst, tycker att fler hyresvärdar borde ta tillvara möjligheten att installera solceller. Bland de värdar som har solceller är det än så länge ganska ovanligt att solelen går till hyresgästernas hushållsel.
Pengar i en portmonnä.
Läs också Ilska när risig skötsel inte längre sänker hyran: ”Vill inte betala mer när inget funkar” Värden som tröttnade på Fastighetsägarna – "Krav som hyresgästerna inte har råd med" Många lediga lägenheter – men fortsatt höga hyror: ”Det finns bara för de rika” Rekordhöga hyreskrav i Stockholm och på Gotland – privatvärdar vill höja hyran med upp till 15,4 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.