HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Flera motioner från region Mitt till förbundsstämman

Södermanland Förbundstämma mer sällan, kollektivavtal med underleverantörer och rökfritt boende. Det handlar några av motionerna till förbundsstämman från region Mitt om.
Foto: Lena Mattsson
På Hyresgästföreningens förbundsstämma tas beslut som gäller föreningens framtid.
Kim Jansson

På Hyresgästföreningens förbundsstämma, som i år hålls i Malmö den 16-17 juni, behandlas motioner som lämnats in från föreningar och enskilda medlemmar runt om i landet. Från region Mitt har tio motioner kommit in.

Regionstyrelsen i Mitt står bakom flera av dem. I en motion föreslås att förbundsstämman ska hållas vart tredje år i stället för som i dag vartannat. Regionstyrelsen anser att tiden mellan förbundsstämmorna är alldeles för kort för att man ska hinna genomföra de beslut som tagits med bra resultat. I en annan motion föreslås att förbundsstämman alltid ska vara förlagd till Stockholm. Som det är idag när stämman arrangeras på olika orter runt om i landet, innebär det alldeles för mycket krångel för många av de tillresande. ”Tåg, båt och flyg stämmer inte alltid överens och för många ombud innebär det resande i över två dygn”, skriver styrelsen i motionen.

Läs ocksåFriad i tingsrätten, fälld i hovrätten – kvinna får böter för folkbokföringsbrott

Föreningarna Katrineholm/Vingåker, Flen, Östra Sörmland, Eskilstuna och Strängnäs har skrivit en motion om att framtida tryckt informationsmaterial från riksförbundet och regionerna ska förses med tryckår, så att man kan veta när materialet inte längre är aktuellt.

Annons

Tre medlemmar i Örebro vill att Hyresgästföreningen ska uppmana regeringen att utreda aktuell lagstiftning för att möjliggöra rökfria bostadshus.

Kim Jansson i Mariefred har skrivit en motion som handlar om kollektivavtal.

Annons
Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

– Hyresgästföreningen måste säkerställa att de städfirmor och annan service som vi anlitar har kollektivavtal för sina anställda, säger han.

Fakta: Förbundsstämman

Hyresgästföreningens förbundsstämma äger rum vart annat år. I år hålls den i Malmö 16-17 juni. På förbundsstämman väljs bland annat en ny förbundsstyrelse som ska leda Hyresgästföreningens arbete de kommande åren. Förbundsstämman behandlar också ett antal motioner som lämnats in till stämman från regionerna runt om i landet.

Läs också Villaägaren vädjade förgäves – förlorar hyreskontraktet: "en smärre miljökatastrof" Oklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kran Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.