Annons

Flera motioner från region Mitt till förbundsstämman

Södermanland Förbundstämma mer sällan, kollektivavtal med underleverantörer och rökfritt boende. Det handlar några av motionerna till förbundsstämman från region Mitt om.
Foto: Lena Mattsson
På Hyresgästföreningens förbundsstämma tas beslut som gäller föreningens framtid.
Kim Jansson

På Hyresgästföreningens förbundsstämma, som i år hålls i Malmö den 16-17 juni, behandlas motioner som lämnats in från föreningar och enskilda medlemmar runt om i landet. Från region Mitt har tio motioner kommit in.

Regionstyrelsen i Mitt står bakom flera av dem. I en motion föreslås att förbundsstämman ska hållas vart tredje år i stället för som i dag vartannat. Regionstyrelsen anser att tiden mellan förbundsstämmorna är alldeles för kort för att man ska hinna genomföra de beslut som tagits med bra resultat. I en annan motion föreslås att förbundsstämman alltid ska vara förlagd till Stockholm. Som det är idag när stämman arrangeras på olika orter runt om i landet, innebär det alldeles för mycket krångel för många av de tillresande. ”Tåg, båt och flyg stämmer inte alltid överens och för många ombud innebär det resande i över två dygn”, skriver styrelsen i motionen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Föreningarna Katrineholm/Vingåker, Flen, Östra Sörmland, Eskilstuna och Strängnäs har skrivit en motion om att framtida tryckt informationsmaterial från riksförbundet och regionerna ska förses med tryckår, så att man kan veta när materialet inte längre är aktuellt.

Annons

Tre medlemmar i Örebro vill att Hyresgästföreningen ska uppmana regeringen att utreda aktuell lagstiftning för att möjliggöra rökfria bostadshus.

Kim Jansson i Mariefred har skrivit en motion som handlar om kollektivavtal.

Annons
Läs ocksåHundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräksTvådelad bild: Ena halvan visar ingången till hyresnämndens lokaler i Västmanlands tingsrätt. På den andra bilden, som är en genrebild, ser man en liten pojke bakifrån. Han tittar ut genom ett stort fönster.

– Hyresgästföreningen måste säkerställa att de städfirmor och annan service som vi anlitar har kollektivavtal för sina anställda, säger han.

Fakta: Förbundsstämman

Hyresgästföreningens förbundsstämma äger rum vart annat år. I år hålls den i Malmö 16-17 juni. På förbundsstämman väljs bland annat en ny förbundsstyrelse som ska leda Hyresgästföreningens arbete de kommande åren. Förbundsstämman behandlar också ett antal motioner som lämnats in till stämman från regionerna runt om i landet.

Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden De bygger bort bostadsbristen – för fåglar: "Roligt om vi fick hit en uggla" Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.