HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Flyttade tillbaka till vägglössen – nu förlorar hon sin bostad

Göteborg Enligt saneringsfirman hade lössen frodats i åtta månader utan åtgärd. Dessutom fick saneringen avbrytas då hyresgästen flyttade hem i förtid. Nu sägs hyreskontraktet upp.

Det var förra sommaren som en hyresgäst i Tynnered berättade för hyresvärden Familjebostäder att hon hade problem med vägglöss i sin trea. Enligt kvinnan själv anmäldes ohyran så fort hon hade upptäckt problemet.

Men enligt saneringsfirman hade ohyran funnits i lägenheten i minst åtta månader. Hyresvärden tog ärendet till hyresnämnden, där ett vittne uppgav att kvinnan tidigare berättat om lössen och sagt att hon skämdes och drog sig för att kontakta värden.

Läs ocksåKvinna vräks efter 20 år: ”Otroliga mängder löss”löss, vägglöss, hyresnämnden

Enligt Familjebostäder borde dröjsmålet vara skäl nog för att säga upp kvinnan. Men hyresnämnden tycker inte att det är tillräckligt bevisat att hyresgästen hade avvaktat med flit.

Däremot ser man allvarligt på att kvinnan avbröt saneringen, genom att flytta hem igen innan den var klar. Kvinnan fick nämligen bo på hotell under arbetet med lägenheten, på värdens bekostnad. Men hotellet nekade hennes husdjur att bo där, och då ville inte kvinnan heller bo kvar.

Kvinnan har även varit sen med hyran vid upprepade tillfällen de senaste åren, i flera fall med över en månad. Bara det vore skäl nog för uppsägning, konstaterar hyresnämnden i sitt beslut.

Läs ocksåChristian kräver Edshus på ersättning för lusdrabbad sängvägglöss, Edshus, säng

Kvinnan valde att överklaga beslutet till hovrätten, med hjälp av Hyresgästföreningen. Men hovrätten gör samma bedömning som hyresnämnden – och konstaterar samtidigt att ytterligare en hyra betalats för sent sedan det första beslutet.

Därför förlorar hyresgästen nu sin lägenhet.

Läs också Skellefteå invaderas under byggboom: "Råttorna springer över fötterna" Blodsugarna kröp i Blessies trapphus Pandemin stoppar vägglössen
Länkar HEM & HYRA TIPSAR: Så undviker du vägglöss i lägenheten - och så gör du om du ändå drabbas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.