Annons

Förbjudet att bo hos Q hus i Ankarsrum

Västervik Miljö- och byggnadsnämnden i Västervik har beslutat att Q hus Sveriges fastighet på De Marés väg i Ankarsrum ska vara förbjuden att bo i. Alla hyresgäster har flyttat ut.

Huset på De Marés väg är så dåligt att det inte är lämpligt att använda som bostads, därför har miljö- och byggnadsnämnden i Västervik beslutat att förbjuda detta. För några dagar sedan flyttade den sista hyresgästen ut för att i stället bosätta sig i en av Q hus Sveriges lägenheter i Blackstad, uppger Västerviks tidningen.

Alla Q hus Sveriges hus i Blackstad och Ankarsrum är tvångsförvaltade sedan snart tyre veckor då hyresnämnden tog ett interimistiskt beslut. Västerviks bostads är förvaltare och i slutet på januari kommer hyresnämnden att fastställa sitt beslut på ett nytt sammanträde om inga omständigheter talar emot det.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det är husen på De Marés väg och Hagalundsvägen i Ankarsrum som är i sämst skick där är bristerna så stora att de till och med utgör hälsorisk, men även husen på Dackevändan, Solvändan, Lundskullevändan och lärarbostaden i Blackstad omfattas av tvångsförvaltningen.

Annons

Läs mer:

Ohyra, mögel och kallt skäl för tvångsförvaltning

Annons
Läs ocksåHär är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt”En man på de ena sidan och på de andra en man som går i ett soprum.
Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.