Annons

1,3 procent i hyreshöjning hos Västerviks Bostads AB

Kalmar Från 1 mars höjs hyrorna med 1,3 procent hos Västerviks Bostads AB. Det är resultatet efter Hyresgästföreningens förhandlingar med det kommunala bostadsbolaget.
Förhandlingarna är klara om 2018 års hyror.

Nyligen blev förhandlingarna klara mellan parterna. Bostadsbolaget i Västervik yrkade från början på en höjning med 2,7 procent. Överenskommelsen landade på 1,3 procent. Höjningen innebär i praktiken att en lägenhet som tidigare kostade 5 000 kronor i månaden nu får en hyra på 5 065 kronor. P-platser, garage och carportar får en höjd hyra med fem kronor i månaden. Lokaler med förhandlingsordning höjs 1,3 procent. Det meddelar Joel Jonsson, förhandlingsledare Hyresgästföreningen, via ett pressmeddelande

Motiven bakom höjningen är att bostadsbolaget har fått ökade kostnader. Det är de fasta kostnaderna för el,  personalkostnader samt kostnader för reparationer och fastighetsskötsel som har ökat.

Sven-Åke Lindberg, vd på Västerviks Bostads AB, är relativt nöjd med överenskommelsen.

– Vi har länge varit duktiga på att minska energikostnaderna. Nu får vi fortsätta med det och även anpassa oss underhållsmässigt till den marginella hyreshöjningen.

Annons

Huruvida anpassningen innebär att visst underhåll ska försakas, vill han dock inte uttala sig om.

– Vi har haft bra förhandlingar. Jag ser att vi ändå kan fortsätta han en rimlig hyresutveckling, avslutar Sven-Åke Lindberg.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Allmännyttiga Skebo rekordhöjer hyrorna Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.