HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Förhandlingar med Telge Bostäder strandade

Södertälje Telge Bostäders hyresgäster får vänta på besked om årets hyreshöjning. Förhandlingarna mellan Telge Bostäder och Hyresgästföreningen har strandat.

– Vi beslöt att begära medling i Hyresmarknadskommittén eftersom vi stod långt ifrån varandra trots flera förhandlingsträffar, säger Eva Nygren vd på Telge Bostäder som har 10 000 lägenheter.

Sefkan Halbori, förhandlare på Hyresgästföreningen Stockholm, var kritisk till Telge Bostäders krav på en hyreshöjning på 3, 85 procent från första januari, redan när yrkandet kom.
– Vi har gått ut med information till medlemmarna att det kan vara bra att lägga undan en del pengar eftersom det kan bli retroaktiva höjningar, säger han.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Han berättar att den första instansen, Hyresmarknadskommittén light, inom kort ska ge ett medlingsförslag som de båda parterna ska ta ställning till. Om inte båda parter säger ja till förslaget så går det vidare till Hyresmarknadskommittén, HMK.
 

 

Annons
Läs också De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Förhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Hyresförhandling gick fel - Gerd har betalat för mycket i ett år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.