Annons

”FÖRLÅT för bråket i morse”

Landskrona Den uppsagda hyresgästen vädjar i sms till den privata värden om förlåtelse. Frågan är om ursäkten räcker. Fallet avgörs i hyresnämnden i februari.

”FÖRLÅT för bråket i morse har så dåligt samvete och förlåt för allt annat också! Ska sälja stereon kommer en och kollar på den idag. Så det blir ingen mer musik och ska putsa fönstrena nu på direkten. Och du får gärna be din man om ursäkt också:) Man säger saker i stundens hetta när man blir arg. Förlåt.”

Så skriver hyresgästen från Landskrona i ett sms till sin värd med förhoppningen att få bo kvar. Men värden verkar ha bestämt sig.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Försenade hyror, en hund som kissat och bajsat i trädgården, oputsade fönster och en allt för hög volym på stereon är några av de störningar som värden framför i skrivelsen till hyresnämnden. I den framkommer att både värden och grannarna fått nog. Därför sägs hyresavtalat upp från och med den första februari.

Annons

Men hyresgästen som bor i tre rum och kök är av en annan åsikt och vädjar till värden i ett antal sms. ”Vet att jag inte skött mig riktigt och är Ledsen för det! Kan bara säga förlåt och LOVA att jag hädanefter ska SKÖTA mig!! Jag vet att jag sagt det tidigare men denna gången MENAR jag det!! Blir jag bostadslös förlorar jag min dotter och det är inte något jag vill!!”

I skrivelsen till hyresnämnden framkommer att hyresgästen tycker att värden är svår att resonera med och att han är orättvist utpekad för saker han inte har gjort. Han skriver också att han ska sälja sin stereo, putsa sina fönster, lämna bort sin hund och fortsättningsvis betala hyran i tid.

Annons
Läs ocksåFamilj förlorar halva bostaden – hyresgäster med dubbla kontrakt synadeMänniskor passerar en MKB-skylt.

Ärendet avgörs i hyresnämnden den 13 februari.

Läs också Vräks för att han matar fåglar: ”Fågelskrik i ofattbara mängder” Jonas blev knivskuren i trapphuset – grannen bor kvar ett halvår senare: "Får panikångest" Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.