HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Förlikning i Blötberget

Ludvika Det blev förlikning mellan Hyresgästföreningen och Blötbergets fastigheter AB i hyresnämnden. Bostadsföretaget har lovat åtgärda de brister som finns i lägenheterna.

Fastighetsägaren medgav den här gången de brister i lägenheter och på fastigheter som hyresgästerna anmält till Hyresgästföreningen. Flera av bristerna hade också åtgärdats inför mötet i hyresnämnden igår.

– Jag är nöjd så här långt. De har medgivit att det finns brister och det är viktigt, säger ärendehandläggare Jonas Fredriksson på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Läs också"Väldigt bra för pengarna" – supervärden tvingas flytta efter svartuthyrning

Hyresnämnden kommer inom en vecka att skicka ut ett förlikningsavtal. Till våren har Blötbergets fastigheter, som i januari fanns med på Hem & Hyras lista över landets värsta hyresvärdar, lovat göra målningsarbeten utomhus.

– Det fanns litet olika uppfattning om hur felanmälan gått till i vissa fall och det behöver redas upp men nu har de i alla fall redan gjort en del av de drygt elva punkter vi lade fram för hyresnämnden, säger Jonas Fredriksson.

Läs också Hyresvärd anklagas för att skälla och spionera på hyresgäster Dystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna Sunniva flydde fuktskadat hus – nu vill hyresvärden ha 46 000 kronor Mögel trots värdens åtgärdslöfte - Nadias dotter blir sjuk av lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.