Annons

Förlikning om buller

Gävle I dag togs fallet med buller från ett farthinder som stör en hyresgäst i Gävle upp i hyresnämnden. Parterna förlikades: Gavlegårdarna ska bland annat byta hyresgästens fönster.

Hem & Hyra har tidigare berättat om de problem med buller som kvinnan som bor på Söder i Gävle har. Bullret i hennes lägenhet kommer från ett farthinder på gatan nedanför där bussar och bilar först bromsar in och sedan gasar upp för att köra vidare vid alla tider på dygnet.

De mätningar som kommunala Gavlegårdarna gjort visade inga anmärkningsvärda bullervärden men enligt Hyresgästföreningens jurist Anna Hallberg gjordes de mätningarna på tider då det var relativt lugnt på gatan.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresgästföreningens egna mätningar, som gjordes tillsammans med kommunens miljöinspektör, visade avsevärt högre värden och föreningen menade att hyresgästen borde få nedsatt hyra från den tidpunkt då farthindret lades ut på gatan.

Annons

I hyresnämnden i dag ingick alltså parterna en förlikning; Gavlegårdarna ska byta kvinnans fönster senast 1 juni nästa år och om kvinnan väljer att säga upp lägenheten innan dess ska hon slippa uppsägningstid.

Jurist Anna Hallberg är trots allt nöjd:

Annons
Läs ocksåMaria får bo kvar – utan inneboende: ”Jag måste ta ett beslut om framtiden”Tvådelad bild. Till vänster: närbild på Maria Krooks ansikte, hon ler och har ljust långt hår. Till höger: Bild på en tom sandstrand, hav och himmel. Det ser ut att vara mulet.

– Det är ett gammalt hus som de nya reglerna inte gäller i har vi förstått men nu kan hyresgästen flytta och behöver inte bekymra sig över dubbla hyror.

Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Maria bor delar av året i Turkiet för hälsans skull – hotas med vräkning: ”Det gnager i skallen” Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.