Annons

Formellt beslut taget om Läkeroltomten

Gävle I tisdags tog samhällsbyggnadsutskottet det formella beslutet att Gavlegårdarna får fortsätta arbeta med byggplanerna för Läkeroltomten. Äntligen, säger bostadsföretagets personal.
Det formella beslutet är taget. Gavlegårdarna får ha fortsatt ansvar för byggnationerna på Läkeroltomten. Foto: LENA MATTSSON

Turerna har varit många i ärendet Läkeroltomten och det finns flera tjänstemän som tycker att kommunens ledande politiker tassat i utmarkerna för den kommunala lagstiftningen. Som Hem & Hyra skrev tidigare i veckan så är det nu upp till Gavlegårdarnas vd och styrelse att leda arbetet med att bygga nytt på Läkeroltomten.

Lars Bergmark, affärsutvecklare på Gavlegårdarna, är nöjd:

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Det har varit många diskussioner fram och tillbaka kring tomten. Men nu är det klart att det är vi driver hela projektet och vi har många kontakter med flera olika intressenter som vill bygga bostadsrätter och kanske också äganderätter och vi får frågor vilka lokaler som kommer att byggas.

Annons

En så kallad byggherreplan ska upprättas, för första gången i kommunen. En arkitekt är redan upphandlad och nu ska alla nödvändiga kommunala handlingar göras i ordning.

– Det är vi som äger tomten, det är också vi som har nu har det formella uppdraget att gå vidare med arbetet. Politikerna kan skicka med sina åsikter om hur mycket vi ska bygga och att vi ska bygga med andra men vi gör jobbet tillsammans med de berörda kommunala förvaltningarna, säger Lars Bergmark.

Läs ocksåMauritz ville sätta upp en laddstolpe: Kallduschen – inget bidrag till hyresgästerMauritz står på gården där han bor. Till vänster skymtar en parkerad bil

Så nu, till slut, är hotet om att Gavlegårdarna skulle mista tomten undanröjt?

– Ja, nu ska det vara klart. Det har naturligtvis försenat tidplanen att inte veta hur det skulle bli, och vi har ibland haft svårt att förstå resonemangen som förts från kommunpolitikerna om att affären skulle rivas upp. Det är ju företagets pengar vi använder och affären som gjorts är en bra affär, säger Lars Bergmark.

Annons

Hem & Hyra sökte under fredagen förgäves kommunalrådet Inger Källgren Sawela, (M), för en kommentar.

Läs också Dystra kartläggningen: Inga stöd till hyresgäster att vänta – politikerna håller i pengarna Ministerns luddiga besked om renovräkningarna: ”En viktig diskussion” En ny stadsdel i Luleå: "Har inte hänt sedan 1970-talet" Så ska poddande politiska motståndare lösa bostadskrisen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.