HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Försökte överrösta grannarna med hög musik – 76-åring tvingas flytta

Skåne Hon stod inte ut med grannarnas oväsen och spelade hög musik, skrek och slog med kvasten i taket för att få dem att sluta. Hennes försvar: hon störde för att hon själv störts. Men förklaringen höll inte i rätten.
Foto: Gry Ellebjerg

Ända sedan 1994 har kvinnan bott på bottenvåningen i ett hus som består av två lägenheter och en affärslokal. Sedan 2013 har tre familjer som bott på ovanvåningen flyttat på grund av kvinnans störningar.

2018 ljudisolerade värden lägenheterna i hopp om att situationen skulle bli bättre men det hjälpte inte. Framförallt har problemen varit hög musik, slag med kvastskaft i taket, skrik, slag på dörrar, väggar och tak, hög tv-volym och sönder slaget dörrfönster.

Läs ocksåPsykisk terror när grannen dansar

Trots två varningar i augusti förra året fortsatte störningarna. Enligt värden ska hyresgästen natten mellan den 7 och 8 januari i år haft hög volym på sin tv. Hon ska då ha bankat på grannens dörr tre på natten. Trots att värden då sade upp kontraktet fortsatte störningarna.

Hyresgästen beskriver sig själv som fattigpensionär med dålig ekonomi. Hon har sökt en annan bostad men det är svårt. Hon beskriver huset som väldigt lyhört och att grannens fyra barn gör oväsen av sig. Hon hävdar att barnen leker fram till midnatt och menar att det är alla ljud i huset som gör att hon mår dåligt och blir psykad. Anledningen till att hon spelat hög musik är för att hon då slipper höra ljuden som stör henne.

Kvinnan har med Hyresgästföreningens hjälp bestridit uppsägningen men hyresnämnden har gått på värdens linje. Nämnden menar att störningarna är av en sådan art att de inte bör tålas och att de pågått under en lång tid, att de fortsatt trots uppmaningar om att sluta och att de fortsatt efter att kontraktet sagts upp. På grund av hyresgästens höga ålder och hennes långa hyrtid, får hon uppskov med att flytta till slutet av maj.

Läs ocksåKartläggning: Fester stör dina grannar mest av allt

Domen kan överklagas till Svea hovrätt till mitten av december.

Läs också Gymbullret ett gissel för Ewa och hennes grannar – ”Helvetiskt” Tuffare tider: Allt färre klarar hyran i Östersund Gav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att fly

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.