Annons

Första Gävleborgshyrorna klara

Gävleborg Bollnäs bostäder och Hoforshus höjer båda hyrorna med i snitt 0,7 procent. Annars går hyresförhandlingarna i Gävleborg ovanligt trögt.

Bollnäs bostäder var det första kommunala bostadsföretaget som slutit en överenskommelse om hyrorna för 2017. Snitthöjningen blir 0,7 procent. Den lägsta höjningen blir 0,5 procent och den högsta 0,9 procent.

Hoforshus följde därefter med samma höjning. Bolaget ville, trots att andelen tomma lägenheter minskat, ha en något högre höjning bland annat på grund av ökade värmekostnader. Överenskommelsen blev till slut 0,7 procent.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Vid den här tiden i fjol hade flera bolag i länet presenterat sina krav på höjningar och förhandlingar pågick. Men i år har flera bolag inte ens träffat Hyresgästföreningen en första gång. I grannlänet Dalarna har redan sju överenskommelser gjorts.

Annons

Vad beror det här på?

– Ja, vi är väl trögare här, säger förhandlingsledare Owe Hellberg på Hyresgästföreningen i Gävle med ett skratt.

Läs ocksåAllt fler hyresgäster kameraövervakas i Västerås

Han vill inte kommentera förhandlingsläget i länet ytterligare men medger att man träffat Gavlegårdarnas hyresförhandlare vid ett flertal tillfällen, dock utan att man kommit nära en uppgörelse.

Annons
Fakta: Höjning 2017

Bollnäs Bostäder 0,7 procentHoforshus             0,7 procent

Läs också Högsta höjningen på tre år för boende hos Bollnäs bostäder Hyresförhandlingarna med Gavlegårdarna har strandat Hyrorna höjdes mer än i fjol Privata hyrorna klara

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.