HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Högsta höjningen på tre år för boende hos Bollnäs bostäder

Bollnäs Bollnäs bostäders hyresgäster får vid årsskiftet en hyreshöjning på 2 procent. Det är en högre höjning än på flera år år, men lägre än hos det andra kommunala bolag i Gävleborg som har förhandlat klart hyran.
Foto: Lena Mattson
Bollnäs bostäders hyror för 2020 är klara. Det blev en högra höjning än de senaste åren.

Bollnäs bostäder yrkade på en höjning på 2,56 procent. Bolagets argument för höjningen var att taxorna för avfallshantering har ökat kraftigt, att man har ett nytt avtal för fastighetsskötsel och att man har höjt ambitionerna för underhållet.

I januari 2019 höjdes hyran hos Bollnäs bostäder med 1,4 procent. Både 2018 och 2017 landade höjningen på 0,7 procent.

Läs ocksåMimers hyror klara efter strandning

Bara ett annat allmännyttigt bolag i Gävleborgs län, Aefab, har avslutat årets hyresförhandlingar. Där höjs hyran med 2,5 procent från årsskiftet. Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och både Gavlegårdarna och Sandvikenhus har strandat och parterna har vänt sig till Hyresmarknadskommittén för medling. Båda bolagen ville ha 4 procents hyreshöjning.

Läs också Locket på om strandad hyresförhandling i Linköping Sara vann mot värden – slipper betala 15 000 retroaktivt Hyreshöjning på gång hos Willhem i Göteborg Höjda hyror hos Eksta i Kungsbacka

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.