Annons

Högsta höjningen på tre år för boende hos Bollnäs bostäder

Bollnäs Bollnäs bostäders hyresgäster får vid årsskiftet en hyreshöjning på 2 procent. Det är en högre höjning än på flera år år, men lägre än hos det andra kommunala bolag i Gävleborg som har förhandlat klart hyran.
Foto: Lena Mattson
Bollnäs bostäders hyror för 2020 är klara. Det blev en högra höjning än de senaste åren.

Bollnäs bostäder yrkade på en höjning på 2,56 procent. Bolagets argument för höjningen var att taxorna för avfallshantering har ökat kraftigt, att man har ett nytt avtal för fastighetsskötsel och att man har höjt ambitionerna för underhållet.

I januari 2019 höjdes hyran hos Bollnäs bostäder med 1,4 procent. Både 2018 och 2017 landade höjningen på 0,7 procent.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Bara ett annat allmännyttigt bolag i Gävleborgs län, Aefab, har avslutat årets hyresförhandlingar. Där höjs hyran med 2,5 procent från årsskiftet. Hyresförhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och både Gavlegårdarna och Sandvikenhus har strandat och parterna har vänt sig till Hyresmarknadskommittén för medling. Båda bolagen ville ha 4 procents hyreshöjning.

Annons
Läs också Hyreshöjningskaos: Eva fick vänta 14 månader på svar Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Anki vägrade betala - då slapp hon hyreshöjningen: "Trodde inte det var sant" Så blir din hyra i Blekinge län 2024 Så blir din hyra i Kronobergs län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.