HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Första nybygget på tre decennier

Ödeshög Ödeshögsbostäder har inte byggt några nya lägenheter sedan början av 1980-talet. Men nu är det dags. En åker ska förvandlas till ett trygghetsboende.
Här, på en åker intill Ringvägen, hoppas Gunnel Lago och Ödeshögsbostäder att 14 nya lägenheter kan byggas.

1984 flyttade Gunnel Lago in i en nybyggd hyreslägenhet i Hästholmen. Sedan dess har kommunala Ödeshögsbostäder, där hon numera arbetar, inte byggt några nya lägenheter.

Men efter ett antal år med uthyrningssvårigheter och många lägenheter som stått tomma, så ser läget annorlunda ut i dag.

Läs ocksåNu byggs Mantorps första trygghetsboende

– Nu har vi 100 personer i kö som väntar på lägenhet, berättar Gunnel Lago, som är webb- och näringslivsutvecklare på Ödeshögsbostäder.

Särskilt stor är efterfrågan på bostäder anpassade för äldre.

– Många vill sälja sina villor, men har svårt att hitta någonstans att flytta, säger Gunnel Lago.

Läs ocksåLång kö men få nya hyresrätter i Lysekil

För att undersöka intresset mer noggrant så har Ödeshögsbostäder haft möten med olika pensionärsorganisationer. Därefter skickades riktade erbjudanden ut till 49 personer.

– 14 svarade ja och åtta nej.

Det handlar om intresseanmälningar som inte är bindande, men resultatet har fått hyresvärden att våga gå vidare med planerna. Tanken är att uppföra 14 lägenheter och gemensamhetsutrymmen som riktar sig till hyresgäster som fyllt 65 år.

Läs ocksåSvårt att köra på el som hyresgäst - glest mellan laddstolparna

Enligt Peter Kenell, vd för Ödeshögsbostäder, är projektet fortfarande i ett tidigt skede och han kan inte svara på när bygget kan dra i gång.

– Vi ska ta fram underlag nu så får vi se. Hyresgästerna måste vara beredda på att det blir högre hyror i ett sådant boende än man är van vid annars i Ödeshög, säger Peter Kenell.

Läs också Höga hyror kan komma att sänkas i Hammerdal Älvsbyn satsar på laddstolpar för elbilar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.