HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt förslumning hos Bovista

Trollhättan ​Ingenting har hänt med det eftersatta underhållet på förvaltaren Bovistas område i Trollhättan. Detta trots att fastighetsägaren vid ett möte i juni lovade att genast ta itu med den yttre miljön. – Miserabelt! Det är om möjligt än mer förslummat än tidigare, säger Lennart Björkman, chef på Hyresgästföreningens juridiska enhet.

​Följetången om fastigheterna Plogen 1 och 2 på Kronogården rullar vidare. Hem & Hyra har flera gånger tidigare rapporterat om problem med bland annat mögel, fukt, nedskräpade gårdar och trasiga lekredskap.

I juni träffade Lennart Björkman från Hyresgästföreningen representanter för fastighetsägaren. Under mötet lovade man att omgående ta itu med enklare åtgärder, som att städa upp de allmänna utrymmena, klippa häckar och laga det som är trasigt ute. Parterna kom också överens om att bolaget ska anlita en konsult som ska bedöma vilka åtgärder som krävs inne i lägenheterna. Den inventeringen ska vara färdig senast 1 september, då en fullständig åtgärdsplan ska presenteras.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Under veckan har dock representanter för Hyresgästföreningen besökt bostadsområdet. De möttes bland annat av murkna bänkar, nedskräpade gårdar, spikar som stack upp ur barnens klätterställningar och synliga betongfundament vid gungorna.
– Det här är inte acceptabelt. En sådan tillsyn bör man ha som förvaltare att man upptäcker bristerna, det ska inte behövas någon felanmälan, säger Lennart Björkman.

Han har nu skrivit ett brev till fastighetsägaren, där han kräver ett svar på varför sommarens utlovade åtgärder inte har genomförts. 
Hur många chanser får bolaget?
– Det är helt klart att det inte kan se ut som nu, och det var fastighetsägaren med på vid vårt förra möte. Men nu inväntar vi en förklaring på varför inget har hänt, säger Lennart Björkman.

Hem & Hyra har under dagen förgäves försökt nå Bovistas fastighetschef Roger Rosvall för en kommentar.

Läs ocksåFrån 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höjaHyresförhandlingar 2023, Hyreshöjning, Hyresgästföreningen
Läs också Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.