Annons

Fortsatt låga hyreshöjningar

Falköping Nu är hyran satt för både Stubo i Ulricehamn och Svenbo i Svenljunga. Höjningen blir 0,8 procent i båda bolagen.

Allt fler av de allmännyttiga bostadsbolagen i regionen BohusÄlvsborg-Skaraborg har kommit överens med Hyresgästföreningen om hyrorna för året. Igår blev det klart att Hyresbostäder i Falköping höjer med 0,7 procent och i dag kom resultatet att både Stubo i Ulricehamn och Svenbo i Svenljunga höjer med 0,8 procent.

Snittet bland de allmännyttiga bolagen i landet ligger just nu på 0,66 procent. Även om de senaste uppgörelserna i regionen är något högre är förhandlarna på Hyresgästföreningen nöjda. Om höjningen i Ulricehamn konstaterar förhandlare Ann-Christin Josefsson, att det gynnsamma ekonomiska läget gett effekt.

ANNONSLånestrategier för hyresgäster

– Vi lyckades med att genom en konstruktiv dialog nå en låg uppgörelse, och företagets ambition att i år öka underhållet till en högre nivå än tidigare ligger kvar.

Annons

Höjningarna gäller från och med 1 april. 

Annons

Fler färdiga uppgörelser i Västra Götaland hittar du här.

Läs också Två nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de Vd:n för Hyresbostäder i Falköping efter råttangreppet: "Vi får riva ut golvet" Vill du bli miljöhjälte? - Flytta in på Diamanten i Falköping Trots coronakrisen - Stubo vill höja hyran med 2,5 procent Lediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.