HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatt låga hyreshöjningar

Falköping Nu är hyran satt för både Stubo i Ulricehamn och Svenbo i Svenljunga. Höjningen blir 0,8 procent i båda bolagen.

Allt fler av de allmännyttiga bostadsbolagen i regionen BohusÄlvsborg-Skaraborg har kommit överens med Hyresgästföreningen om hyrorna för året. Igår blev det klart att Hyresbostäder i Falköping höjer med 0,7 procent och i dag kom resultatet att både Stubo i Ulricehamn och Svenbo i Svenljunga höjer med 0,8 procent.

Snittet bland de allmännyttiga bolagen i landet ligger just nu på 0,66 procent. Även om de senaste uppgörelserna i regionen är något högre är förhandlarna på Hyresgästföreningen nöjda. Om höjningen i Ulricehamn konstaterar förhandlare Ann-Christin Josefsson, att det gynnsamma ekonomiska läget gett effekt.

Läs ocksåTvå nya hyresuppgörelser klara i Västsverige – så höga blir de

– Vi lyckades med att genom en konstruktiv dialog nå en låg uppgörelse, och företagets ambition att i år öka underhållet till en högre nivå än tidigare ligger kvar.

Höjningarna gäller från och med 1 april. 

Fler färdiga uppgörelser i Västra Götaland hittar du här.

Läs också Vd:n för Hyresbostäder i Falköping efter råttangreppet: "Vi får riva ut golvet" Vill du bli miljöhjälte? - Flytta in på Diamanten i Falköping Trots coronakrisen - Stubo vill höja hyran med 2,5 procent Lediga lägenheter när Migrationsverket lämnar Sjuhärad

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.