HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Vd:n för Hyresbostäder i Falköping efter råttangreppet: ”Vi får riva ut golvet”

Falköping Råttor hade ätit sig igenom ­avloppet. Nu tvingas Hyresbostäder i Falköping riva ut ­golvet i ett av sina hyreshus.
Foto: Pixabay/Hyresbostäder/Karin Gistedt
"Råttor hade ätit sig igenom ­avloppet", säger Anders Johansson, vd på Hyresbostäder i Falköping. Nu tvingas det kommunala bolaget riva ut ­golvet i hyreshuset.

Råttor har tidigare inte varit en stor fråga för Falköpings kommunala bostadsbolag, Hyresbostäder. Inte förrän i höstas.

– Just i år har vi haft ett riktigt stort problem i en av våra fastig­heter, säger vd:n Anders Johansson.

Läs också130 000 kronor för 17 katters klös och kissTre sammansatta bilder visar på lägenhetens dåliga skick.

Det började med att en hyresgäst ­klagade på ­dålig lukt. Bolaget började med att ta upp golvet och såg då att det funnits råttor där.

– Först trodde vi att de hade ­tagit sig in genom ­ventilationsspringor i fasaden. Men när ytterligare en ­hyresgäst klagade förstod vi att ­problemet var större, säger Anders Johansson.

Annons

För att få reda på hur skadedjuren tagit sig in och bli av med problemet använde man sig av kamera och filmade avloppet invändigt.

Läs ocksåRåttinvasion drabbar hyresgäster i Kiruna - "Det värsta hittills i min karriär"

– Då hittade vi ett hål, säger ­Anders Johansson.

Råttorna hade ätit sig igenom avloppet i betongplattan och bosatt sig under det uppreglade golvet.

– Nu måste vi riva ut golvet, byta delar av avloppet och sanera innan vi kan lägga på ett nytt golv, säger Anders Johansson.

Annons
Läs ocksåDärför kan du hitta dallerspindlar i din lägenhetBiologen Pav Johnsson på jakt efter Kalmars olika spindelarter

Vad gör ni för att ­undvika problem med råttor?

– Det vanligaste är att råttor kommer in via de kommunala avloppen. Om vi upptäcker att de börjar komma brukar vi kontakta kommunen som åtgärdar i gatan.

Läs också Arianit oroade sig för skadedjur - tvingades betala för tom lägenhet Skadedjuren som kostar hyreskontraktet – kan sprida sig till grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.