Annons

Vd:n för Hyresbostäder i Falköping efter råttangreppet: ”Vi får riva ut golvet”

Falköping Råttor hade ätit sig igenom ­avloppet. Nu tvingas Hyresbostäder i Falköping riva ut ­golvet i ett av sina hyreshus.
Foto: Pixabay/Hyresbostäder/Karin Gistedt
"Råttor hade ätit sig igenom ­avloppet", säger Anders Johansson, vd på Hyresbostäder i Falköping. Nu tvingas det kommunala bolaget riva ut ­golvet i hyreshuset.

Råttor har tidigare inte varit en stor fråga för Falköpings kommunala bostadsbolag, Hyresbostäder. Inte förrän i höstas.

– Just i år har vi haft ett riktigt stort problem i en av våra fastig­heter, säger vd:n Anders Johansson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det började med att en hyresgäst ­klagade på ­dålig lukt. Bolaget började med att ta upp golvet och såg då att det funnits råttor där.

– Först trodde vi att de hade ­tagit sig in genom ­ventilationsspringor i fasaden. Men när ytterligare en ­hyresgäst klagade förstod vi att ­problemet var större, säger Anders Johansson.

Annons

För att få reda på hur skadedjuren tagit sig in och bli av med problemet använde man sig av kamera och filmade avloppet invändigt.

Läs ocksåHär gör råttor och knarkare kaos i garaget – Walid: ”Har fått städa undan sprutor”Hyresgästen Walid Dib i Malmö som har problem med knarkare och råttor i sitt garage.

– Då hittade vi ett hål, säger ­Anders Johansson.

Råttorna hade ätit sig igenom avloppet i betongplattan och bosatt sig under det uppreglade golvet.

– Nu måste vi riva ut golvet, byta delar av avloppet och sanera innan vi kan lägga på ett nytt golv, säger Anders Johansson.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.

Vad gör ni för att ­undvika problem med råttor?

– Det vanligaste är att råttor kommer in via de kommunala avloppen. Om vi upptäcker att de börjar komma brukar vi kontakta kommunen som åtgärdar i gatan.

Läs också Ninni plågades av råttor i över ett år – nu sprider sig problemen till nya orter Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Här gnager råttorna sönder hyresgästernas bilar: ”Tänk om bromsarna slutar fungera”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.