HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Vd:n för Hyresbostäder i Falköping efter råttangreppet: ”Vi får riva ut golvet”

Falköping Råttor hade ätit sig igenom ­avloppet. Nu tvingas Hyresbostäder i Falköping riva ut ­golvet i ett av sina hyreshus.
Foto: Pixabay/Hyresbostäder/Karin Gistedt
"Råttor hade ätit sig igenom ­avloppet", säger Anders Johansson, vd på Hyresbostäder i Falköping. Nu tvingas det kommunala bolaget riva ut ­golvet i hyreshuset.

Råttor har tidigare inte varit en stor fråga för Falköpings kommunala bostadsbolag, Hyresbostäder. Inte förrän i höstas.

– Just i år har vi haft ett riktigt stort problem i en av våra fastig­heter, säger vd:n Anders Johansson.

Läs ocksåBlodsugarna kröp i Blessies trapphus

Det började med att en hyresgäst ­klagade på ­dålig lukt. Bolaget började med att ta upp golvet och såg då att det funnits råttor där.

– Först trodde vi att de hade ­tagit sig in genom ­ventilationsspringor i fasaden. Men när ytterligare en ­hyresgäst klagade förstod vi att ­problemet var större, säger Anders Johansson.

För att få reda på hur skadedjuren tagit sig in och bli av med problemet använde man sig av kamera och filmade avloppet invändigt.

Läs ocksåPandemin stoppar vägglössen

– Då hittade vi ett hål, säger ­Anders Johansson.

Råttorna hade ätit sig igenom avloppet i betongplattan och bosatt sig under det uppreglade golvet.

– Nu måste vi riva ut golvet, byta delar av avloppet och sanera innan vi kan lägga på ett nytt golv, säger Anders Johansson.

Läs ocksåEtt par tusen i hyresrabatt för rått-terrorn i BoråsKollage med Abdirisaq Muse, råtta och Stefan Lindborg

Vad gör ni för att ­undvika problem med råttor?

– Det vanligaste är att råttor kommer in via de kommunala avloppen. Om vi upptäcker att de börjar komma brukar vi kontakta kommunen som åtgärdar i gatan.

Läs också Överklagan hjälpte inte – måste flytta efter rekordstort lusangrepp Råttor: Så ser det ut där du bor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.