Annons

Fortsatt tvångsförvaltning i Kallinge

Ronneby Efter ett andra sammanträde i ärendet blev det ett beslut om fortsatt tvångsförvaltning av Christopher Clarén och Tommy Larssons fastighet i Kallinge.

Denna gång kom en av hyresvärdarna, Christopher Clarén till hyresnämndens sammanträde. Han berättade att räkningarna för el och vatten inte betalts eftersom hans kollega Tomme Larsson varit sjuk. Clarén har betalat elräkningarna och kommer enligt utsago även att betala för vattnet. Detta tror inte hyresnämnden på eftersom Clarén inte betalat sina räkningar under de två månader som det interimistiska beslutet om tvångsförvaltning gällt. Tommy Larsson har över huvud taget inte visat något intresse för fastigheten och kom inte heller till hyresnämndens sammanträde.

Fastighetsägarnas skuld till Ronneby miljö & teknik är på 31 500 kronor varav 12 000 gått till inkasso. Vattenräkningen gäller för den aktuella fastigheten och en grannfastighet, som båda blir utan vatten ifall räkningarna inte betalas. Så har också skett flera gånger det senaste året.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden anser att Clarén och Larsson inte förvaltar fastigheten på ett godtagbart sätt ef-tersom de inte betalar sina vattenräkningar. De har inte heller visat sig villiga att lösa de problem som finns och därför beslutar hyresnämnden om tvångsförvaltning till och med 21 augusti 2015. Förvaltare blir också fortsättningsvis Ronnebyhus.

Läs mer här och här.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Läs också Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.