HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Fortsatta bråk kan leda till uppsägning

Svalöv ”Jag ska fan döda dig din jävel”, är repliken grannarna ska ha hört från den aktuella lägenheten. Kvinnan som bor där har tidigare fått klagomål om högljudda bråk, men fick då en ny chans. Nu är problemen tillbaka.
Foto: Gry Ellebjerg
Hyresgästen tog ut 20 000 - 24 000 kronor i hyra när han hyrde ut sin lägenhet i andrahand.

En privat värd har fått in klagomål gällande hyresgästen under en längre tid. Det har handlat om bankande och högljudda gräl med pojkvännen både inne i lägenheten och i trapphuset. Förra året intygade hyresgästen i hyresnämnden att relationen med pojkvännen var över. Hon fick då bo kvar med en månads uppsägningstid under en prövotid.

Det tog dock inte lång tid förrän nya klagomål gällande högljudda skrik rapporterades. Grannarna klagade även på att hyresgästen använde tvättider som redan var bokade. Hyresgästen ska även ha lämnat dörrar och fönster öppna i källaren. Då det förekommit inbrott på området kopplar grannarna ihop det med de uppställda dörrarna och fönster.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Enligt hyresvärden har de även haft svårt att boka möten med hyresgästen för besiktning och reparationer på grund av att hyresgästen inte öppnat. Hyresvärden uppger i skrivelsen till hyresnämnden att de vid ett flertal tillfällen fått släppa in hyresgästen då hon saknat nycklar.

Kulmen nåddes i maj i år när grannarna anmälde ännu ett bråk. Då hörde de hyresgästen säga till pojkvännen: ”Jag ska fan döda dig din jävel”. Polis tillkallades och hyresvärden har nu på nytt sagt upp kontraktet till den första september.

Hem & Hyra har kontaktat hyresgästens ombud som avböjt en intervju. Något sammanträdesdatum är ännu inte utsatt. Socialförvaltningen är informerad.

Läs ocksåJessica får städhjälp av hemtjänsten – värden ville vräka henne: "Inte städat alls"Kvinna som står lutad mot en vägg och tittar in i kameran.
Läs också Alla blev uppsagda – har fortfarande inte fått tillbaka deposition: ”Risk för konkurs” Svåra fuktskador i sju lägenheter – hyresgäst anmälde inte vattenläcka Ingen lösning i hyresnämnden – Peter kan bli utan post i flera månader till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.