Annons

Framtidscentrum öppnar på Trasten

Gislaved E​tt framtidscentrum är på gång till Gislaved och bostadsområdet Trasten. Här ska olika organisationer som möter invandrare samlas för att ge en bättre start in i samhälle och näringsliv. Kontoret öppnar första december men redan nu jobbas för fullt med att starta upp det hela.

Projektledare Izabela Wigebom är mitt inne i vad hon kallar mobiliseringsfasen av ett EU-projekt som ska pågå under tre år.

– Vi försöker hitta en ny modell att hjälpa invandrare. Just nu kartlägger vi och intervjuar invandrare för att försöka ta reda på varför vissa får jobb och andra inte. Vi vill ta reda på vad som gör det svårt, berättar hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Klara för Framtidscentrum är Högskolan på hemmaplan, Gislaveds kommun, IF metall, Arbetsförmedlingen, Gislaveds näringsliv och Gislavedshus.

Annons

– Det kommer även att bli fler samarbetspartners som jobbar med frågor som berör invandrare. Tanken är att alla samlas på en plats och kan diskutera lösningar för individen. Vi ska se hela människan som kommer, vilken bakgrund man har och sedan kunna matcha till utbildning eller till näringslivets behov så att en välutbildad invandrare inte behöver köra taxi, säger Izabela Wigebom och fortsätter:

– Det blir även enklare för invandraren som inte behöver springa runt till de olika organisationerna, vilket kan vara tröttsamt och faktiskt göra så att man ger upp.

Annons
Läs ocksåParker otryggast för Rikshems hyresgäster i Västerås

Första december öppnas kontoret på Trastenstigen. Projektet ska pågå fram till slutet på maj 2014.

Läs också Rikshem undersöker tryggheten i sina områden Flygande hyresgäster flyttar in på Kungshall Satsar 25 miljoner på trollstig och boulebana i Nolby Hallå där, Carola Wennmyr ...

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.