Annons

Från slott till Roslagsbostäder

Norrtälje Hon har förvaltat allt från kungliga slott och ambassader till sjukhus och kontor. I augusti tillträder Eva Lenngren tjänsten som vd för Roslagsbostäder i Norrtälje.
Eva Lenngren har utsetts till ny vd för Roslagsbostäder.

Civilingenjören Eva Lenngren, 60 år, med lång erfarenhet av ledande roller inom fastighetsförvaltning i såväl privat, kommunal som statlig regi är alltså nu utsedd till Roslagsbostäders nya vd.

– Ett hedrande uppdrag i ett välskött företag med engagerade medarbetare, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Eva Lenngren kommer närmast från en tjänst som fastighetsdirektör på Fortifikationsverket. Tidigare har hon bland annat haft chefsjobb på Stockholmshem, Locum och Statens fastighetsverk.

Eftersom Fortifikationsverket har sitt huvudkontor i Eskilstuna är Roslagsbostäders nya chef van vid att pendla till och från lägenheten i centrala Stockholm.

– Jag uppskattar restiden. Det är ett bra tillfälle att beta av mejl och läsa på i lugn och ro, säger hon.

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.

Men att komma till Norrtälje blir ändå lite som att komma hem för Eva Lenngren. Sedan 30-talet år tillbaka har hon nämligen fritidshus i kommunen.

– Jag kommer att bo där mer nu. Upp till halva året kan jag tänka mig att det blir.

Vad är det första du tänker ta itu med när du börjar i augusti?
– Lära känna medarbetarna och börja implementera nya affärsplanen. Det handlar om att få fram fler bostäder och ta väl hand om de som vi redan har.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Hur blir det att kliva in i en vd-roll mitt i en allvarlig samhällskris?
– Roslagsbostäder har agerat väldigt bra med anpassningen till coronan. Men visst blir det lite annorlunda. Det blir exempelvis svårare att träffa folk och knyta nya kontakter utanför företaget.

Annons

Vad har du för relation med Hyresgästföreningen?
– En bra relation. När jag jobbade på Stockholmshem hade vi schemalagda, regelbundna möten med Hyresgästföreningen och erfarenheterna därifrån är goda.

Roland Brodin, Roslagsbostäders styrelseordförande, kommenterar tillsättningen så här på företagets hemsida:
– Vi har gjort en riktig bra rekrytering när vi knutit Eva Lenngren till Roslagsbostäder. Hon har både rätt erfarenheter, ledaregenskaper och engagemang för att fortsätta utveckla vårt bostadsbolag.

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Hyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på film Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.