HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Från slott till Roslagsbostäder

Norrtälje Hon har förvaltat allt från kungliga slott och ambassader till sjukhus och kontor. I augusti tillträder Eva Lenngren tjänsten som vd för Roslagsbostäder i Norrtälje.
Eva Lenngren har utsetts till ny vd för Roslagsbostäder.

Civilingenjören Eva Lenngren, 60 år, med lång erfarenhet av ledande roller inom fastighetsförvaltning i såväl privat, kommunal som statlig regi är alltså nu utsedd till Roslagsbostäders nya vd.

– Ett hedrande uppdrag i ett välskött företag med engagerade medarbetare, säger hon.

Läs ocksåHyresgäster i Blötberget nära bli utan ström – värden betalade i sista stund: "Har hänt förut"

Eva Lenngren kommer närmast från en tjänst som fastighetsdirektör på Fortifikationsverket. Tidigare har hon bland annat haft chefsjobb på Stockholmshem, Locum och Statens fastighetsverk.

Eftersom Fortifikationsverket har sitt huvudkontor i Eskilstuna är Roslagsbostäders nya chef van vid att pendla till och från lägenheten i centrala Stockholm.

– Jag uppskattar restiden. Det är ett bra tillfälle att beta av mejl och läsa på i lugn och ro, säger hon.

Läs ocksåNorrlands värdar får sämst betyg – men det finns undantag

Men att komma till Norrtälje blir ändå lite som att komma hem för Eva Lenngren. Sedan 30-talet år tillbaka har hon nämligen fritidshus i kommunen.

– Jag kommer att bo där mer nu. Upp till halva året kan jag tänka mig att det blir.

Vad är det första du tänker ta itu med när du börjar i augusti?
– Lära känna medarbetarna och börja implementera nya affärsplanen. Det handlar om att få fram fler bostäder och ta väl hand om de som vi redan har.

Läs ocksåHyresgäster åker ut när värden hellre river än säljer - för att slippa konkurrens

Hur blir det att kliva in i en vd-roll mitt i en allvarlig samhällskris?
– Roslagsbostäder har agerat väldigt bra med anpassningen till coronan. Men visst blir det lite annorlunda. Det blir exempelvis svårare att träffa folk och knyta nya kontakter utanför företaget.

Vad har du för relation med Hyresgästföreningen?
– En bra relation. När jag jobbade på Stockholmshem hade vi schemalagda, regelbundna möten med Hyresgästföreningen och erfarenheterna därifrån är goda.

Roland Brodin, Roslagsbostäders styrelseordförande, kommenterar tillsättningen så här på företagets hemsida:
– Vi har gjort en riktig bra rekrytering när vi knutit Eva Lenngren till Roslagsbostäder. Hon har både rätt erfarenheter, ledaregenskaper och engagemang för att fortsätta utveckla vårt bostadsbolag.

Läs också Blötberget: Petras hål i taket kan bli ett fall för Högsta domstolen – "har missförstått alltihopa" Det blir han som ska få Ydreborna att välja bort villan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.