HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Frikänns för brand i hyreshus i Vimmerby

Vimmerby ​Den 24-åring som misstänktes ligga bakom branden i ett hyreshus i Vimmerby i maj 2009, frias av hovrätten och slipper betala cirka en miljon kronor i skadestånd.

​Branden utbröt i mannens lägenhet, som han hyrde av Vimarhem i området gamla Vimarhem, en kväll i maj 2009. Polisens utredning ledde till åtal för mordbrand och fallet togs upp i tingsrätten. Där blev mannen frikänd.

24-åringen har sagt att han sov men vaknade av att det var varmt och att han flydde branden genom att hoppa ut från balkongen. De boende i huset fick senare evakueras under dramatiska former av räddningstjänsten. Det framkom senare att spridningsrisken var stor.

Läs ocksåGrillade mat inomhus – riskerar att vräkas: "Varit vårdslös"Räddningstjänsten och en grill.

Utredningen visade att det antänts bränder, förmodligen med någon brännbar vätska, på två olika platser i lägenheten. Var det började brinna först har inte gått att fastställa.

Hovrätten anser att branden sannolikt varit anlagd men att det inte går att säkerställa att 24-åringen tänt på.

24-åringen slipper genom frikännandet betala det skadestånd på cirka en miljon kronor som försäkringsbolaget och bostadsbolaget krävt.

Läs ocksåBrandskyddet underkänns i tusentals radhus i NorrlandEn eldhärjad radhuslänga med uppsamlat bråte efter branden på gräsmattan framför.
 

Läs också Fiskmatare somnade med maten på spisen – nu tvingas han betala 633 000 kronor Hjältedådet: Lisas fest räddade grannar ur brinnande radhus Slarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.