HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Gå med Hyresgästföreningen på Örebro Pride

Örebro För första gången är Hyresgästföreningen i år med på Prideparaden i Örebro. - Det är en självklarhet, säger Hndren Ghasabi Ghaderi som är ordförande i Hyresgästföreningen i Örebro.

På lördag avgår Örebros femte Prideparad sedan 2012 och från och med i år är även Hyresgästföreningen med. Varför föreningen inte varit med tidigare, vet inte Hndren Ghasabi Ghaderi som är nytillträdd ordförande i Hyresgästföreningen i Örebro.

– Det är svårt för mig att veta eftersom jag är så ny, men jag kan tänka mig att det beror på tidsbrist eftersom det ligger så nära semestrarna. För egentligen är det ju en självklarhet för oss att vara med eftersom vi står för samma sak: alla människors lika värde, säger han.

Läs ocksåOmbuden: "Hyrorna borde sänkas"

Varför är det viktigt för Hyresgästföreningen att vara med?
– Det handlar om att välkomna alla, något som Hyresgästföreningen tycker är viktigt. Dessutom tar vi avstånd från diskriminering på bostadsmarknaden, vilket vi vet fortfarande kan förekomma.

Vilka får gå med er?

  • – Vi har ju några tusen medlemmar i Örebro och alla som vill får gå med oss. Det är absolut inte bara för anställda och förtroendevalda. Utan alla medlemmar är välkomna att gå med oss.

    Hur gör man om man vill gå med er?

  • – Man kommer till Scandic på Fabriksgatan från 16.30 och sen tågar vi iväg klockan 18 med flaggor.
  • Vad hoppas du av paraden?
    – Jag hoppas på en dag av gemenskap där alla vill stå upp för ett fint och viktigt budskap, säger  Hndren Ghasabi Ghaderi.

    Tider och karta finns på Hyresgästföreningens webbsida.

Läs också Civilministern: Bostadspolitiken förtjänar en mycket större plats Marie Linder: “Marknadshyror är inte lösningen” Inget extra vinstuttag från LKF Ilska över säljplaner i Frölunda

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.