Annons

Gamla och nya satsar i ny förening i norra Kalmar län

Högsby Hyresgästföreningsengagemanget har varit tynande i Oskarshamn, Högsby och Mönsterås. Men i går bildades en ny förening för de tre kommunerna.

Ingen Hyresgästförening i Högsby, en vilande förening i Oskarshamn sedan förra årsmötet och en tynande förening i Mönsterås.

Så var det.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tills i går. Då bildades den nya Hyresgästföreningen Oskarshamn/Högsby/Mönsterås på årsmötet i Oskarshamn.

– Eller MOH, tycker jag att man kan säga. Men eftersom vi bidades i går vet jag inte om jag får med mig de övriga, säger Ulf Åman, nyvald föreningsordförande från Oskarshamn.

Annons

Styrelsen har nio ledamöter, både gamla och nya förmågor. Ulf Åman hoppas nu att de olika erfarenheterna ska befrukta varandra och göra att den nya Hyresgästföreningen blomstrar. Han ser ljust på framtiden.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Nu börjar vi om på ny kula, nu är man med och formar vad som ska göras och hur det ska göras. Jag tror att det kan bli rätt så bra och eftersom jag blev ordförande hänger en hel del på mig.

En del idéer har han med sig från den gamla Oskarshamnsföreningen, till exempel att gå ut i de områden där få är medlemmar i Hyresgästföreningen och ta reda på varför.

– Det var två medlemmar med från Högsby i går och jag vet ju att det finns mer än två lägenheter där, så det måste bero på något.

Annons
Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Nu satsar ni framåt?

– Absolut, nu är det full fart, säger Ulf Åman.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.