HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Gamla och nya satsar i ny förening i norra Kalmar län

Högsby Hyresgästföreningsengagemanget har varit tynande i Oskarshamn, Högsby och Mönsterås. Men i går bildades en ny förening för de tre kommunerna.

Ingen Hyresgästförening i Högsby, en vilande förening i Oskarshamn sedan förra årsmötet och en tynande förening i Mönsterås.

Så var det.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Tills i går. Då bildades den nya Hyresgästföreningen Oskarshamn/Högsby/Mönsterås på årsmötet i Oskarshamn.

– Eller MOH, tycker jag att man kan säga. Men eftersom vi bidades i går vet jag inte om jag får med mig de övriga, säger Ulf Åman, nyvald föreningsordförande från Oskarshamn.

Annons

Styrelsen har nio ledamöter, både gamla och nya förmågor. Ulf Åman hoppas nu att de olika erfarenheterna ska befrukta varandra och göra att den nya Hyresgästföreningen blomstrar. Han ser ljust på framtiden.

Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,

– Nu börjar vi om på ny kula, nu är man med och formar vad som ska göras och hur det ska göras. Jag tror att det kan bli rätt så bra och eftersom jag blev ordförande hänger en hel del på mig.

En del idéer har han med sig från den gamla Oskarshamnsföreningen, till exempel att gå ut i de områden där få är medlemmar i Hyresgästföreningen och ta reda på varför.

– Det var två medlemmar med från Högsby i går och jag vet ju att det finns mer än två lägenheter där, så det måste bero på något.

Annons
Läs ocksåEkonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen

Nu satsar ni framåt?

– Absolut, nu är det full fart, säger Ulf Åman.

Läs också Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.