HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Glömde potatisen – hyresgäst åtalas

Norrköping Stekpannan glömdes bort på spisen – några minuter senare var branden ett faktum. Nu åtalas hyresgästen och krävs på 300 000 kronor för skadorna.
Foto: Polisen
Spisen efter den släckta branden i Norrköping.

I slutet av november förra året höll den 44-åriga kvinnan på att steka potatis hemma i lägenheten i Norrköping. Mitt under stekningen passade hon på att gå i väg för att ta hand om tvätten i badrummet. När hon var tillbaka efter fyra-fem minuter hade stekpannan fattat eld.

”Allt gick så fort. Jag vet inte vad som hände. När jag gick tillbaka till köket och öppnade dörren så såg jag hur det bara brann och brann runt spisen. Jag fick panik”, säger kvinnan i polisförhör.

Läs ocksåSlarv med spisen avslöjade misstänkt cannabisodling

Kvinnan lyckades inte hitta något att släcka elden med och sprang ned till grannen som larmade 112. När räddningstjänsten kom till lägenheten vid 13-tiden var den helt rökfylld och i köket brann det kraftigt.

Inga personer skadades vid händelsen. Men enligt räddningstjänsten hade branden kunnat sprida sig och utsätta andra personer för fara om den inte hade släckts.

Kvinnan åtalas misstänkt för allmänfarlig vårdslöshet och för att hon av oaktsamhet orsakat branden. Men kvinnan anser sig vara oskyldig till brottet då branden inte spred sig utanför lägenheten. Rättegången ska hållas i december.

Läs ocksåGlömde pasta på spisen - får betala 200 000 kronor

Vid branden uppstod bland annat skador på köksinredningen. Kommunägda bostadsbolaget Hyresbostäder uppger att de kommer kräva kvinnan på 298 192 kronor som ersättning för skadorna.

Läs också Hyresbostäder vill minska byggandet i Norrköping: ”Känns galet just nu” Brandmannens råd hjälper dig att överleva branden Osäkert om ny lag skyddar ditt kontrakt vid brand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.