Annons

Göingehem och Hyresgästföreningen är överens om ny hyra

Östra Göinge I mitten av november strandade Göingehem hyresförhandlingen med Hyresgästföreningen. Nu har parterna kommit överens. Den första januari höjs hyran med en procent.

Det kommunala bostadsbolaget i Östra Göinge kom med ett av årets högsta yrkanden i landet. De begärde 4,7 procent men Hyresgästföreningen var kritiska och tyckte att 0,3 procent var tillräckligt. Det fick Göingehem att kasta in handsken och stranda förhandlingen.

Nu har de båda parterna kommit överens om en hyreshöjning på en procent från och med den första januari. Uppgörelsen är klar även för 2018. Den första januari 2018 höjs hyrorna med en procent.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Med tanke på företagets ursprungliga yrkande på 4,7 procent är vi nöjda med att ha nått en uppgörelse på rimlig nivå. Som vanligt innebär uppgörelsen en kompromiss mellan företagets behov och hyresgästernas intressen, säger Peter Olsén, förhandlare vid Hyresgästföreningen region norra Skåne.

Annons

Om du betalar en hyra på 6 000 kronor får du en hyreshöjning med 60 kronor i månaden. Hyreshöjningen kommer främst att gå till underhåll och höjda taxor. Den första januari i år höjde Göingehem hyrorna med 0,3 procent. Bostadsbolaget har 1450 lägenheter.

Annons
Läs också Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Hyresgästerna får betala för dålig sophantering - hyrorna höjs Värden drar in pengarna till hyresgästerna i Östra Göinge Göingehem dras med falsk Facebooksida Ny hyra klar för Fabos hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.